Provalio u spremnik da istoči nekoliko stotina litara dizela

TEŠKA KRAĐA

U noći s 12. na 13. srpnja u Novom Selu Rok, na neograđenom parkiralištu za autobuse u Ulici Rade Končara, nepoznati počinitelj je na autobusu vlasništvo privatnog poduzeća provalio u spremnik goriva, odakle je istočio nekoliko stotina litara goriva (dizel).

Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

DOPUNA INFORMACIJE

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći s 11. na 12. srpnja od 23 do 5 sati, proveli su operativnu akciju „Alkohol“.

Tijekom akcije utvrđena su ukupno 23 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 10 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 13 ostalih prekršaja.

Kod vozača motornih vozila alkohol je utvrđen u koncentracijama:

  • od 0,00 do 0,50 g/kg – jedan prekršaj,

  • od 0,50 do 1,00 g/kg – dva prekršaja,

  • iznad 1,00 do 1,50 g/kg – tri prekršaja i

  • iznad 1,50 g/kg – dva prekršaja.

Također, utvrđena su i dva prekršaja biciklista koji su upravljali u prometu na cesti pod utjecajem alkohola u koncentraciji iznad 0,5 g/kg.

Najveća izmjerena prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila s područja Međimurske županije i to u koncentraciji od 2,60 g/kg.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*