Međimurje Press
Policija

Provaljeno u osam automobila!

Između 11. i 13. rujna 2021. godine u Čakovcu, u Ulici Travnik, na parkiralištima ispred stambenih zgrada nepoznati počinitelj je provalio u četiri osobna automobila, dok je u četiri automobila pokušao provaliti, u čemu nije uspio.

Pritom je iz provaljenih automobila ukrao razni alat, odjeću i sitni novac, dok iz jednog vozila nije ništa ukrao. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

INFORMACIJE

1)  Najava preventivno-represivne akcije „Nadzor mobitela i drugih uređaja + sigurnosni pojas“ i projekta ROADPOL-a

Policijski službenici Policijske uprave međimurske će od između 16. i 22. rujna 2021. godine na području Međimurske županije provoditi preventivnu akciju „Nadzor mobitela i drugih uređaja + sigurnosni pojas“.

Tijekom akcije provodit će se nadzor nepropisne uporabe mobitela i drugih uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa te drugih uređaja koji odvraćaju pozornost vozača s sudjelovanja u prometu, tzv. distraktori.

Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2021. godinu, a provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, dok će se ciljana akcija u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom provesti 21. rujna 2021. godine od 8,00 do 14,00 sati.

Sukladno aktivnostima projekta ROADPOL-a od 16. do 22 rujna. 2021. godine provest će se aktivnosti iz akcije „Dani sigurnosti u prometu“ pod geslom „Ostani živ i spasi živote drugih“, dok će 21. rujan 2021. godine (utorak) povodom obilježavanja „Dana bez poginulih u prometu“ policijski službenici na području Međimurske županije provoditi pojačane aktivnosti.  

  • PP Mursko Središće – najava preventivno-represivne akcije „Vidjeti i biti viđen“

U srijedu, 15. rujna 2021. godine policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće će provoditi preventivno-represivnu akciju „Vidjeti i biti viđen“, usmjerenu na vozače bicikla i pješake.

Akcija će se provoditi na pet lokacija na postajnom području i to u Murskom Središću, Hlapičini, Svetom Martinu na Muri, Štrigovi i Macincu.

Cilj ove akcije je pojačanim preventivno-represivnim aktivnostima ukazati na važnost korištenja reflektirajućih materijala tijekom sudjelovanja u prometu, doprinijeti sigurnijem i odgovornijem ponašanju i manjem stradavanju vozača bicikla i pješaka, posebice noću i u uvjetima smanjene vidljivosti.

Za vrijeme trajanja akcije policijski službenici će građanima dijeliti reflektirajuće prsluke.

 

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk                                                                                                                          

                                                                                                

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja