Međimurje Press
Policija

Pu međimurska: 25-godišnjaku privremeno oduzet osobni automobil!

Zbog učestalog ponavljanja prekršaja upravljanja automobilom bez položenog vozačkog ispita 25-godišnjak završio u zatvoru

Jučer, 11. ožujka 2021. godine u 13:15 sati u Strahonincu, Dravskoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Čakovec, tijekom nadzora cestovnog prometa zaustavili su Daewoo Matiz, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno kako je 25-godišnjak upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita. Obzirom da je nadzirani vozač višestruki počinitelj opisanog prometnog prekršaja, policijski službenici su ga uhitili te potom priveli u policijsku postaju.

Ujedno, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 25-godišnjaka je privremeno oduzet osobni automobil zbog osnovane sumnje da je počinio prekršaj upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a od ranije je u nekoliko navrata pravomoćno kažnjavan za opisani prekršaj. Oduzeti automobil vučnom službom prevezen je u dvorište sjedišta Policijske uprave međimurske u Čakovcu.

Uz optužni prijedlog okrivljeni 25-godišnjak je zbog ponavljanja prekršaja upravljanja motornim vozilima bez položenog vozačkog ispita (prekršaj iz Zakon o sigurnosti prometa na cestama), doveden dežurnom sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja sudac je prihvatio prijedlog policije i okrivljeniku odredio zadržavanje te je potom sproveden u Zatvor u Varaždinu. 

Danijela Turk

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja