Međimurje Press
Policija

[Pu međimurska] Dani vikenda od 21. listopada do 23. listopada 2022. godine!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe te šest krađa. Materijalna šteta kod dvije krađe, pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se za preostale četiri, pojedinačno procjenjuje na više od tisuću kuna. Izdvajamo tešku krađu u Tupkovcu i krađu u Čakovcu. 

U Tupkovcu provaljeno u obiteljsku kuću 

U petak, 21. listopada 2022. godine u večernjim satima u Tupkovcu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 56-godišnjaka, odakle je ukrao razni nakit. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz radionice u Čakovcu ukraden razni alat

Između 15 sati u četvrtak, 20. listopada i 7 sati u petak, 21. listopada ove godine u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, nepoznati počinitelj iz radionice, vlasništvo privatnog poduzeća iz Preloga, ukrao je razni električni alat.

Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su tri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama (34-godišnji vozač osobnog automobila lakše ozlijeđen) te dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 2,45 g/kg utvrđena je kod 56-godišnjeg vozača osobnog automobila. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u subotu, 22. listopada oko 19:30 sati u Podbrestu, u Ulici Vladimira Nazora.

DOGAĐAJ U ŽELJEZNIČKOM PROMETU

Na Željezničkom kolodvoru u Čakovcu prilikom preusmjeravanja teretne kompozicije oštećeni vagoni

U petak, 21. listopada ove godine nešto poslije 16 sati u Čakovcu, na Željezničkom kolodvoru u Kolodvorskoj ulici, na 10-tom pomoćnom kolosijeku, namijenjenom za parkiranje i ostavljanje vagona i lokomotiva, zaposlenici Hrvatskih željeznica obavljali su preusmjeravanje teretne kompozicije. Tom prilikom 47-godišnji strojovođa upravljao je radnom lokomotivom, kojoj je bila pridodana još jedna radna lokomotiva, kojom je upravljao 43-godišnji strojovođa. Pomoćnim kolosijekom broj 10, spomenuti strojovođe upravljali su radnim lokomotivama te ispred sebe gurali kompoziciju od 20 praznih teretnih vagona, koju su željeli preusmjeriti na deveti pomoćni kolosijek. Pošto skretnica između spomenutih kolosijeka, prethodno nije ručno prebačena, kompozicija se nastavila kretati 10-tim kolosijekom te su zadnji teretni vagoni udarili u završni betonski zid kolosijeka. Nakon toga od siline udara zadnji i predzadnji teretni vagoni podignuti su djelomično u zrak, a što je uzrokovalo njihovo oštećenje, kao i oštećenje završnog betonskog zida.

Opisani događaj nije prouzrokovao kašnjenje redovnog prometa vlakova.

Izvršenim alkotestiranjem strojovođa, koji su sudjelovali u događaju, nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno, dok se kriminalistička istraživanja nastavljanju kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice opisanog događaja.

INFORMACIJA

U suradnji s Policijskom upravom varaždinskom provedena akcija „STOP mobitelu u prometu“

Prošlog petka, 21. listopada od 9 do 13 sati policijski službenici Policijske uprave međimurske u suradnji s kolegama iz Policijske uprave varaždinske proveli su aktivnosti iz akcije „STOP mobitelu u prometu“.

Tijekom akcije ukupno je utvrđeno 29 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– 17 prekršaja nepropisne upotrebe mobitela i drugih uređaja u prometu,

– osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa suprotno odredbi proizvođača sigurnosnog pojasa,

– jedan prekršaj naglog povećanja brzine, odnosno kretanja iz mjesta (startanje),

– jedan prekršaj nepropisne brzine i

– dva ostala prekršaja.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja