Pu međimurska dobila pojačanje u 10 policijskih službenika

Ponedjeljak, 10. lipnja 2019. godine

KRAĐA

Iz nezaključane kuće ukraden novčanik

Jučer, 10. lipnja 2019. godine u jutarnjim satima u Čakovcu, Kalničkoj ulici, nepoznati počinitelj ušao je u nezaključanu kuću te iz spavaće sobe ukrao novčanik s novcem, bankovnim karticama i osobnim dokumentima, vlasništvo 69-godišnjakinje.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

POŽAR NA OTVORENOM PROSTORU

Odluka o zabrani spaljivanja smeća,suhe trave i drugih poljoprivrednih i šumskih otpadaka i ostataka biljaka

Jučer, 10. lipnja 2019. godine oko 20:30 sati nedaleko Sitnica, na parceli vlasništvo 43-godišnjaka, nepoznati počinitelj zapalio je smeće na površini od stotinjak metara kvadratnih. Na mjesto događaja upućeni su pripadnici DVD-a Grada Mursko Središće, koji su požar ugasili.

U požaru nije nastala materijalna šteta, niti je prijetila opasnost po ljudske živote, odnosno imovinu većeg opsega.

O događaju je izviješteno komunalno redarstvo Grada Murskog Središća.

Upozoravamo sve žitelje Međimurske županije da je u razdoblju od 2. svibnja do 1. listopada 2019. godine na snazi ODLUKA o zabrani spaljivanja smeća, korova, suhe trave i drugih poljoprivrednih i šumskih otpadaka i ostataka biljaka nakon žetve i berbe te loženje vatre u šumama i blizini šume.

Odluka se ne odnosi na organizirano spaljivanje te na loženje uskrsne vatre, koje mora biti organizirano kako je to propisano člankom 17. Odluke o posebnim mjerama zaštite od požara na području Međimurske županije.

 Savjesnim ponašanjem i brigom za okoliš smanjit ćemo mogućnost izbijanja požara koji bi mogli imati i tragične posljedice.

INFORMACIJA

Deset policijskih službenika premješteno u Policijsku upravu međimursku

Deset policijskih službenika rješenjima pomoćnika ministra unutarnjih poslova premješteno je u Policijsku upravu međimursku. Radi se o mladim policijskim službenicima (srednja stručna sprema) koji su dosadašnje radne zadaće obavljali na području drugih policijskih uprava, a njihova prebivališta su na području Međimurske, odnosno Varaždinske županije. Time je ostvaren prvi dio najave ministra unutarnjih poslova, dr. sc. Božinovića o povećanju broja policijskih službenika za područje Policijske uprave međimurske.      

Više na poveznici.

Radovan Gačal

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*