Međimurje Press
Policija

[Pu međimurska] Događaji u dane vikenda od 30. prosinca 2022. do 1. siječnja 2023. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa te jedna krađa. Izdvajamo tešku krađu u Donjoj Dubravi.

Provala u obiteljsku kuću

U noći sa subote na nedjelju (31. prosinca 2022./1. siječnja 2023.) u Donjoj Dubravi, Zagrebačkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 31-godišnjaka, odakle je ukrao novac i druge premete.

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA I TEŠKA KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJA

Maloljetnik osumnjičen za krađu i tešku krađu u pokušaju

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako je mlađi maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio dva kaznena djela protiv imovine, i to krađu te tešku krađu u pokušaju.

Naime, sumnja se kako je početkom rujna prošle godine u Novakovcu, Selskoj ulici, ušao u nezaključanu obiteljsku kuću vlasništvo 75-godišnjakinje, gdje je u dnevnom boravku iz torbice ukrao 2.000 kuna.

Ujedno, sumnja se kako je također početkom rujna ove godine u Novakovcu, Selskoj ulici, pokušao ući u prethodno spomenutu obiteljsku kuću, vlasništvo 75-godišnjakinje, ali ga je u trenutku pokušaja otvaranja prozora, koji je bio nagibno otvoren, primijetila susjeda. Pošto je počela vikati na osumnjičenog, odustao je od dovršenja kaznenog djela te pobjegao iz dvorišta preskočivši ogradu.

Prema osumnjičenom mlađem maloljetniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenim kaznenim prijavama protiv nepoznatog počinitelja.

TEŠKE KRAĐE – DOPUNA INFORMACIJA

Dvojica maloljetnika osumnjičena za tri provale u Domašincu i Turčišću

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako su stariji maloljetnik i mlađi maloljetnik, obojica s područja Međimurske županije, počinili kaznena djela protiv imovine, i to tri teške krađe, od čega dvije u pokušaju.

Sumnja se kako su u nedjelju, 9. listopada 2022. godine oko 23:40 sati u Domašincu, Ulici Katarine Zrinski, pokušali provaliti u trgovinu mješovitom robom, ali su zbog uključenja alarma, odustali od dovršenja kaznenog djela.

Ujedno, provedenim je istraživanjem utvrđeno kako su nakon pokušaja provale u trgovinu, nešto prije ponoći u Turčišću, provalili u prostorije benzinske postaje, vlasništvo trgovačkog društva iz Zagreba, odakle su ukrali razne slatkiše i cigarete. Materijalna šteta procijenjena je na 1.750 kuna.

Istraživanjem, također je utvrđeno kako su osumnjičeni maloljetnici u nedjelju, 3. prosinca prošle godine u poslijepodnevnim satima u Domašincu, Glavnoj ulici, pokušali provaliti u ljetnu kuhinju, vlasništvo 82-godišnjakinje, ali ih je u dovršenju kaznenog djela spriječila vlasnica.

Prema osumnjičenim maloljetnicima podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenim kaznenim prijavama protiv nepoznatog počinitelja.

DOVOĐENJE U OPASNOST ŽIVOTA I IMOVINE OPĆEOPASNOM RADNJOM I SREDSTVOM

Prerezao kočione cijevi na parkiranom kombiju te zaradio kaznenu prijavu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 24-godišnjak s područja općine Podturen, počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Naime, sumnja se da je krajem listopada prošle godine u Podturnu, u neograđenom dvorištu u Lončarevom naselju, podesnim predmetom prerezao dvije kočione cijevi i jedan električni vodič na kotačima parkiranog teretnog automobila (Fiat Ducato), čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 19-godišnjakinje. Opisana oštećenja  primijetio je 44-godišnjak, neposredno prije pokušaja korištenja vozila. Materijalna šteta nastala počinjenjem opisanog kaznenog procijenjena je na oko 4.000 kuna.

Protiv osumnjičenog 24-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom   državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je šest prometnih nesreća u kojima, na sreću, nije bilo ozlijeđenih sudionika već je nastala materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti prolaska, tri prometne nesreće,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod četiri vozača, a najveća koncentracija od 1,84 g/kg utvrđena kod 23-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji u subotu 31. prosinca 2022. godine oko 19 sati skrivio prometnu nesreću u Čakovcu, Vukovarskoj ulici.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja