Međimurje Press
Policija

Pu međimurska informira o provali u obiteljsku kuću, ali i dragovoljnoj predaji oružja!

PROVALA U OBITELJSKU KUĆU

U ponedjeljak, 7. ožujka 2022. godine između 5,15 i 11,30 sati u Čakovcu, Ulici Fortunata Pintarića, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću odakle je iz novčanika ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.   

DRAGOVOLJNA PREDAJA EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA, ORUŽJA I STRELJIVA 

Građani dragovoljno predali oružje i streljivo

 Jučer, 7. ožujka 2022. godine u prostorijama Policijske uprave međimurske, policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu dvoje građana je dragovoljno predalo četiri zračne puške, dok je u sklopu provođenja aktivnosti iz preventivne nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ u Pribislavcu, građanin dragovoljno predao deset komada streljiva cal. 9.7 mm.

Predano oružje i streljivo pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske. 

Ovom prilikom zahvaljujemo građanima na suradnji te podsjećamo na nacionalnu kampanju „Manje oružja, manje tragedija“ koja omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja te bez ikakvih sankcija.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva pozivaju se da to učine pozivom na broj 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se stručno osposobljeni policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takva sredstva preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

Marina Soldat

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja