Međimurje Press
Policija

Pu međimurska javlja o događajima tijekom ponedjeljka 10. svibnja!

Neispravnim biciklom oduzela prednost prolaska

U ponedjeljak, 10. svibnja 2021. godine oko 9 sati i 30 minuta na kolniku Ulice Ivana Mažuranića u Čakovcu, 22-godišnja vozačica bicikla s područja općine Mala Subotica, upravljala je nogostupom, uz rub kolnika ulice, gdje je obavljala uključivanje u promet, preko obilježenog pješačkog prijelaza, a da nije propustila sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje.

Zbog toga je u bicikl udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je upravljao 19-godišnjak s područja općine Sveti Juraj na Bregu. Uslijed udara vozačica je pala s bicikla na kolnik, dok se bicikl zanio i ponovno udario u automobil.

Vozilom hitne pomoći vozačica bicikla je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobila lake tjelesne ozljede.

Pregledom bicikla utvrđeno je da su na istom neispravni uređaji za kočenje.

Vozačica bicikla će biti prekršajno sankcionirana.

Suradnja policijskih službenika PP Prelog i lovaca

Policijski službenici Policijske postaje Prelog i ove godine nastavljaju suradnju s lovačkim udrugama u nastojanju da se suzbiju svi oblici protuzakonitog lova.

Više na informacija možete pronaći na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje .

DOPUNA INFORMACIJA

Provedena akcija „Dani tehničke ispravnosti motocikla 2021.“

Policijski službenici Policijske uprave međimurske između 3. i 8. svibnja 2021. godine, tijekom radnog vremena stanica za tehničke preglede vozila, proveli su preventivno-sigurnosnu akciju nadzor tehničke ispravnosti motocikla i mopeda, „Dani tehničke ispravnosti motocikla 2021.“.

Tijekom provođenja akcije policijski službenici uputili su na preventivnu kontrolu ispravnosti vozila 27 vozača mopeda i 30 vozača motocikla.

Za vrijeme provođenja preventivno-sigurnosne akcije vozači mopeda i motocikla nisu sudjelovali u prometnim nesrećama.

Metalnom šipkom udario maloljetnika po glavi

Zaprimljenom bolničkom prijavom utvrđeno je da je maloljetnik s područja Međimurske županije zadobio lake tjelesne ozljede.

Naime, 9. svibnja 2021. godine oko 19 sati u Kuršancu, na ulici, zbog ranijih međusobnih nesuglasica, 24-godišnjak je prišao maloljetniku te ga metalnom šipkom udario po glavi.

Maloljetniku je pružena liječnička pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je zadržan na liječenju, dok je počinitelj uhićen te je oduzeta metalna šipka.

Protiv 24-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda u pokušaju nadležnom državnom odvjetniku.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja