Međimurje Press
Policija

Pu međimurska o događajima 19. siječnja 2022.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Donji Vidovec – povratnik u prekršajima zatvoren i oduzeto mu vozilo

U srijedu, 19. siječnja 2022. godine oko 8 sati u Donjem Vidovcu, u nadzoru prometa policijski službenici Policijske postaje Prelog zaustavili su osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka, kojom prilikom je utvrđeno da vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima upravlja 28-godišnjak s područja općine Donji Vidovec.

Pošto je prijetila opasnost da će vozač ponoviti istovrsni prekršaj (nastaviti upravljati vozilom prije stjecanja prava na upravljanje), uhićen je i priveden u policijsku postaju.

Nadalje, kako je vozač unatrag tri godine tri puta pravomoćno osuđivan za počinjenje prekršaja iz članka 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama sukladno članku 229. tog zakona vozilo kojim je upravljao privremeno je oduzeto.

Zbog počinjenog prekršaja podnijet je optužni prijedlog Općinskom sudu, Prekršajnom odjelu, gdje je saslušan te mu je određeno zadržavanje nakon čega je predan u zatvor, u Varaždinu.

KRAĐA

Ivanovec – krađa iz objekta u izgradnji

Tijekom noći s 18. na 19. siječnja 2022. godine u Ivanovcu, Ulici Josipa Slavenskog, nepoznati počinitelj je iz objekta u izgradnji ukrao razne alate i električne kablove.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNA NESREĆA

Između Preloga i Svetog Križa pod utjecajem alkohola sišao vozilom van kolnika i višestruko se prevrnuo

U srijedu, 19. siječnja 2022.godine oko 22 sata na cesti između Preloga i Svetog Križa, dogodila se prometna nesreća gdje je 27-godišnji vozač s područja općine Mala Subotica, upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka, dok je u krvi imao 1,20 g/kg alkohola, kolnikom državne ceste.

Tom prilikom se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake, zbog čega je na ravnom dijelu ceste, sišao izvan kolnika niz cestovnu kosinu, gdje je vozilom udario u travnatu površinu nakon čega se vozilo višestruko prevrnulo.

Vozač je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržan na liječenju.

Vozaču slijedi obavijest o počinjenim prekršajima.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Nenad Risek  

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja