Međimurje Press
Policija

Pu međimurska za 24.11.2021.

NESREĆA NA RADU

U trafostanici teško ozlijeđen djelatnik

U srijedu, 24. studenoga 2021. godine oko 11,35 sati u trafostanici nedaleko Preloga

prilikom redovnog servisiranja i premještanja kablova na visini od 2 metara, dogodila se nesreća na radu kojom prilikom je došlo do strujnog udara u 34-godišnjaka. Nakon udara 34-godišnjak je pao na pod.

Ozlijeđeni je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Na mjesto događaja izašao je inspektor zaštite na radu koji je poduzeo mjere iz svoje nadležnosti.

U vremenu od 11,35 do 12,45 sati nije bilo električne energije u Gradu Prelogu, Općini Donji Kraljevec, Općini Goričan i graničnim prijelazima Goričan.

RAZBOJNIŠTVO

Razbojništvo u trgovini u Vrhovljanu

U srijedu, 24. studenoga 2021. godine oko 20,15 sati u Vrhovljanu u trgovini nepoznati počinitelj je počinio kazneno djelo Razbojništvo tako da je uz prijetnju hladnim oružjem od prodavačice zatražio novac. Nakon što mu prodavačica nije dala novac, počinitelj je ukrao kasu s novcem, te se potom udaljio u nepoznatom smjeru.

U događaju prodavačica nije ozlijeđena, a materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Policija raspolaže opisom počinitelja: muškarac visine oko 180 cm, srednje tjelesne građe, obučen u traperice i crnu zimsku, preko glave je nosio crnu kapu s prorezom za oči, dok je na rukama imao rukavice.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

DOPUNA INFORMACIJE

Nedelišće – osumnjičen za drsku krađu

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom s područja Općine Nedelišće zbog sumnje da je počinio drsku krađu.

Naime, u utorak, 23. studenog 2021. godine u ranim popodnevnim satima u Nedelišću, Vrtnoj ulici, s biciklom prišao je starijoj biciklistici te joj iz ruke istrgnuo vrećicu s novčanikom i drugim predmetima.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se posebno izvješće kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

INFORMACIJA

Međunarodni dan borbe protiv nasilja prema ženama

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova i Policijskom upravom međimurskom kao i drugim partnerima, u sklopu projekta „Lily“ usmjerenog na sprječavanje nasilja prema ženama, u srijedu 24. studenoga 2021. godine u Prelogu organiziralo je okrugli stol pod nazivom „Nužni koraci u prevenciji nasilja prema ženama uz osvrt na položaj žena u romskoj zajednici“, a kao inovaciju u projektu premijerno je prikazana predstava „Abused“ u režiji Petre Radin, uz scensku instalaciju akademske umjetnice Nikoline Ivezić i glazbeni nastup umjetnice Ane Rucner.

 

Marina Soldat    

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja