Međimurje Press
Policija

PU međimurska za dane vikenda 10., 11. i 12. prosinca 2021. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda, između 10. i 12. prosinca 2021. godine, evidentirano je pet krađa i jedna teška krađa. U jednoj krađi nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u četiri krađe šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo krađe:

1) U subotu, 11. prosinca 2021. godine oko 13,00 sati u Čakovcu, u Svetojelenskoj ulici, nepoznati počinitelj je iz trgovine ukrao bežične slušalice.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

2) U subotu, 11. prosinca 2021. godine oko 12,30 sati u Čakovcu, Ulici Kralja Tomislava, nepoznati počinitelj je iz trgovine ukrao nekoliko parfema.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI / NEDOPUŠTENO NOŠENJE/KORIŠTENJE ORUŽJA NA JAVNIM I DRUGIM MJESTIMA

Podturen – pucao iz vatrenog oružja

U nedjelju, 12. prosinca 2021. godine oko 2,00 sati u Podturnu, u Ulici Lončarevo naselje, 26-godišnjak je u dvorištu obiteljske kuće iz vatrenog oružja u zrak ispalio nekoliko hitaca, nakon čega se pješice udaljio u nepoznatom smjeru.

Brzom reakcijom policijskih službenika osumnjičenik je uhićen i doveden u prostorije Policijske postaje.

Na mjestu događaja pronađeno je više komada streljiva i čahura.

Temeljem naloga Županijskog suda policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće izvršili su pretragu doma i drugih prostora, koje koristi 26-godišnjak. Prije početka pretrage dragovoljno je policijskim službenicima predao automatsku pušku „Crvena zastava“, cal. 7,62 mm s pripadajućim praznim spremnikom.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se kako je 26-godišnjak počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

RAZBOJNIŠTVO

Pušćine – razbojništvo u benzinskoj postaji

U nedjelju, 12. prosinca 2021. godine oko 18,30 sati u Pušćinama, Čakovečkoj ulici, u benzinskoj postaji, dvije nepoznate muške osobe počinile su kazneno djelo Razbojništvo.

Naime, počinitelji su uz prijetnju vatrenim oružjem od prodavača zatražili novac, a  nakon što im je novac predao udaljili su se u nepoznatom smjeru.

U događaju prodavač nije zadobio ozljede, dok se materijalna šteta procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Opis počinitelja: dvije mlađe muške osobe visine oko 180 cm, srednje tjelesne građe, obučeni u crne jakne, na glavi su imali crne kape i kapuljače, a preko lica crne medicinske maske.

Molimo građane da ukoliko raspolažu s korisnim informacijama uz zajamčenu anonimnost da izvijeste policiju pozivom na broj 192, putem elektroničke pošte medjimurska@policijja.hr  ili mogu osobno pristupiti u prostorije najbliže policijske postaje.

INFORMACIJA

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća s nastalom s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,

– neprilagođena i nepropisna brzina – tri prometne nesreće,

– ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača.

Najveća količina alkohola u količini od 2,15 g/kg utvrđena je kod vozača osobnog automobila rođenog 1978. godine, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u Svetom Juraju u Trnju, u subotu, 11. prosinca 2021. godine oko 13,35 sati.

Naime, vozač brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste, zbog čega je u raskrižju, u zanošenju vozilom sišao izvan kolnika gdje je udario u dvorišnu ogradu obiteljske kuće. Nakon prometne nesreće vozač je s vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen oko 15,00 sati.

Protiv vozača pokrenut je prekršajni postupak.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Marina Soldat  

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja