Pucali iz plinskog pištolja

Utorak, 11. lipnja 2019. godine

NEDOPUŠTENO NOŠENJE/KORIŠTENJE ORUŽJA NA JAVNIM I DRUGIM MJESTIMA, PROMETNI PREKRŠAJI

Pod utjecajem alkohola pucali iz plinskog pištolja

Jučer, 11. lipnja 2019. godine u kasnim večernjim satima Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je dojave o pucanju iz vatrenog oružja u Mačkovcu i Žiškovcu. Na mjesto događaja upućene su sve raspoložive ophodnje. Nekoliko minuta kasnije u Krištanovcu policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće pronalaze srebrni BMW-e, čakovečkih registarskih oznaka, u kojem bi se nalazile osobe za koje se sumnja da su pucale. Nakon upućenih svjetlosnih i zvučnih signala vozač BMW-a nije zaustavio vozilo već je nastavio vožnju. Nakon nekog vremena vozač je zaustavio automobil te su policijski službenici započeli sa službenim postupanje (provjera identiteta). Trojica muškaraca u dobi od 22, 26 i 33 godine oglušili su se na izdana upozorenja i naredbe policijskih službenika te su uz uporabu sredstava prisile uhićeni i privedeni u Policijsku postaju Mursko Središće na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su jučer, 11. lipnja 2019. godine oko 21 sat u Mačkovcu i Žiškovcu iz BMW-a, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola 33-godišnjak (1,87 promila) i 26-godišnjak (2,14 promila) pucali u zrak iz plinskog pištolja. Plinski pištolj je pronađen i oduzet od 33-godišnjaka.

Tijekom istraživanja utvrđeno je da je alkoholizirani dvojac počinio više prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o sigurnosti prometa na cestama te će se tijekom današnjeg dana (12. lipnja 2019.) uz optužni prijedlog dovesti dežurnom prekršajnom sucu Općinskog suda u Čakovcu (Prekršajni odjel).  

PROMETNA NESREĆA

U izvlačenju vozača iz smrskanog automobila pomagali vatrogasci

Jučer, 11. lipnja 2019. godine nešto prije 22 sata u Pušćinama, Čakovečkoj ulici dogodila se prometna nesreća. Trideset i osmogodišnji vozač Nissana Sunny, varaždinskih registarskih oznaka, uključivao se u promet s parkirališta privatnog poduzeća na kolnik Čakovečke ulice, a da pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom prometnicom, zbog čega je u bočni dio njegova vozila udario Renault Megane, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je kolnikom Čakovečke ulice upravljala 33-godišnjakinja.

U izvlačenju ozlijeđenog vozača iz Nissana sudjelovali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe iz Čakovca.

Ozlijeđeni vozač i vozačica prevezeni su vozilom hitne medicinske pomoću u čakovečku bolnicu.

Nakon utvrđivanja težine zadobivenih ozljeda slijedi pravna kvalifikacija događaja.

DRAGOVOLJNA PREDAJA EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA, ORUŽJA I STRELJIVA

“Manje oružja, manje tragedija” – predajte oružje bez sankcija

Jučer, 11. lipnja 2019. godine u poslijepodnevnim satima 65-godišnjakinja dobrovoljno je predala policijskim službenicima automatsku pušku i 142 komada pripadajućeg streljiva kalibra 7,62 milimetara, a koje je pronašla prilikom čišćenja stana u Čakovcu.

Podsjećamo građane na akciju „Manje oružja – manje tragedija“, kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Protiv građana koji takvo oružje, streljivo i dr. ubojita sredstva prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni, niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Radovan Gačal

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*