Međimurje Press
Policija

Pucnji iz automatske puške!

Dani vikenda, 7., 8. i 9. veljače 2020. godine

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i 11 krađa. Materijalna šteta kod jedne od spomenutih teških krađa procjenjuje se na oko tisuću kuna, dok kod druge teške krađe počinitelj iz objekta nije ništa ukrao. Što se tiče materijalne štete kod krađa, kod jedne od njih procjenjuje se na više od tisuću kuna, a u preostalih deset nastala šteta je manja od tisuću kuna.

Izdvajamo tešku krađu provaljivanjem:

U noći sa 8. na 9. veljače 2020. godine u Belici, Ulici braće Radić, nepoznati počinitelj provalio je u kokošinjac, vlasništvo 63-godišnjaka, odakle je ukrao nekoliko desetaka komada razne peradi.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko tisuću kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

OŠTEĆENJE TUĐE STVARI – DOPUNA INFORMACIJE

Čakovec – rukom razbio monitor aparata za igre na sreću

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 49-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Naime, sumnja se da je u ponedjeljak, 27. siječnja 2020. godine oko 18 sati u automat klubu u Čakovcu, Ulici Eugena Kvaternika, vlasništvo privatnog poduzeća iz Koprivnice, udarcem rukom razbio monitor na aparatu za igre na sreću nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 6 tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI / NEDOPUŠTENO NOŠENJE/KORIŠTENJE ORUŽJA NA JAVNIM I DRUGIM MJESTIMA

Orehovica – 19-godišnjak pucao iz automatske puške

Jučer, (nedjelja, 9. veljače 2020.) u 9 sati i 50 minuta Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je dojavu o pucnjavi iz vatrenog oružja u Orehovici, Sportskoj ulici.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec mjesto događaja je osigurano, a nakon pribavljanja naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražena je Mazda 6, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 22-godišnjaka te prostorije obiteljske kuće kojima se koristi 19-godišnjak.

Pretragom Mazde 6, u prtljažnom prostoru pronađena je automatska puška (tzv. „Kalašnjikov“) te je oduzeta od 22-godišnjaka.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 19-godišnjak s područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, pošto je neovlašteno nabavio i posjedovao automatsku pušku. Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je spomenuti 19-godišnjak na ulici pucao u zrak iz automatske puške te će se protiv njega podnijeti i optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (prekršajni odjel), zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Napomena: Fotografiju oduzete automatske puške možete preuzeti na poveznici

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirana je jedna prometna nesreća, i to s nastalom materijalno štetom.

Greška koja je prethodila prometnoj nesreći:

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda nije utvrđena.

DOPUNE INFORMACIJA

  1. Rezultati akcije „Alkohol“

Policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske u noći sa subote na nedjelju (8. na 9. veljače 2020.) od 23 od 5 sati proveli su aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– osam prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0,5 do 1 promil – tri prekršaja;

– od 1 do 1,5 promila – dva prekršaja;

– iznad 1,5 promila – dva prekršaja;

– vozač bicikla – jedan prekršaj;

– jedan prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozila u naselju i to:

– od 10 do 20 km/h – jedan prekršaj;

– četiri prekršaja nepropisnog parkiranja;

– dva prekršaja uporabe svjetala u prometu;

– jedan prekršaj tehničke neispravnosti te

– jedan prekršaj iz segmenta tzv. ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,16 promila utvrđena je u nedjelju, 9. veljače u 2 sata i 55 minuta u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici, kod 37-godišnjek vozača osobnog automobila.

  1. Stop provalama u vozila“

Provale u vozila jedan su od najčešćih oblika imovinskih delikata, a žrtva može biti bilo koji građanin. Često se događaju na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, zdravstvenih ustanova, groblja i slično.

Kako bi se spriječili svi pojavni oblici tih kaznenih djela (provale i krađe iz vozila) policijski službenici zaduženi za prevenciju iz Policijske postaje Mursko Središće pokrenuli su preventivnu aktivnost „Stop provalama u vozila“ kojoj je primarna svrha podići razinu svijesti građana o problemu teških krađa provaljivanja te podsjetiti građane o potrebi ne ostavljanja vrijednih stvari na sjedalima automobila.

Više na poveznici.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja