Međimurje Press
Policija

Pune ruke posla za međimursku policiju

Djelovanje policije u danima produljenog vikenda 19., 20., 21. i 22. lipnja 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

          Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog produljenog vikenda evidentiran je jedan pokušaj teške krađe te pet krađa. Kod jedne krađe materijalna šteta pojedinačno se procjenjuje na više od tisuću kuna, dok se u preostale četiri krađe materijalna šteta pojedinačno procjenjuje na manje od tisuću kuna.

Izdvajamo krađu šatorske prikolice na izletištu nedaleko Preloga.

U razdoblju od 18. siječnja do 8. lipnja ove godine s prostora kampa izletišta Marina kod Preloga, nepoznati počinitelj ukrao je tzv. „BRAKO“ šatorsku prikolicu, vlasništvo 38-godišnjeg austrijskog državljana.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

RAZBOJNIŠTVO

          Pušćine – razbojništvo na benzinskoj postaji  

Jučer, 22. lipnja 2020. godine nešto prije ponoći u Pušćinama na benzinskoj postaji u Čakovečkoj ulici, nepoznati maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem od 39-godišnjeg zaposlenika zatražio je da mu preda novac. Nakon što mu je zaposlenik predao novac, počinitelj se udaljio u nepoznatom smjeru.

Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

Policija intenzivno traga za počiniteljem.

 PROTUZAKONITI LOV I RIBOLOV

          Kod Svetog Urbana nepoznati počinitelj ustrijelio srnu

U razdoblju od 15 sati 19. lipnja do 9 sati 20. lipnja 2020. godine u šumskom predjelu nedaleko Svetog Urbana, nepoznati počinitelj iz vatrenog oružja ustrijelio je srnu. Uginulu divljač je preuzeo lovnik lokalnog lovačkog društva.

Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NEODGOVORNO/NEPRAVILNO POSTUPANJE S ORUŽJEM I STRELJIVOM

Sveti Juraj u Trnju – na terasi kafića mahao planskim pištoljem

U subotu, 20. lipnja 2020. godine oko 17 sati u na terasi kafića u Svetom Juraju u Trnju, 29-godišnjak s područja grada Preloga, pod utjecajem alkohola od 2,37 promila, mahao je plinskim pištoljem te time uznemiravao prisutne goste.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici od 29-godišnjaka oduzeli su plinski pištolj, dok je zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana kažnjen izricanjem novčane kazne u iznosu od 3.000 kuna.

NESREĆA NA RADU

U nesreći na radu teško ozlijeđen 51-godišnjak

U nedjelju, 21. lipnja 2020. godine oko 11 sati i 30 minuta u Vratišincu, Ulici Brodec, prilikom otklanjanja kvara na javnoj električnoj mreži, 51-godišnji djelatnik izgubio je ravnotežu na ljestvama te pao na zemljanu površinu s visine oko 2 metra.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni djelatnik prevezen je u čakovečku bolnici, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

O događaju izvijestit će se nadležno državno odvjetništvo.

LAŽNA UZBUNA – DOPUNA INFORMACIJE

          Zbog lažne uzbune protiv 32-godišnjaka podnijeta kaznena prijava

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 32-godišnjak s područja općine Nedelišće, počinio kazneno djelo lažne uzbune.

Naime, sumnja se da je u ponedjeljka, 8. lipnja ove godine u razdoblju od 13,21 do 13,24 sati putem mobilnog telefona obavijestio vatrogasce, policiju i hitnu medicinsku pomoć da u naselju Parag gori kuća te da ima ozlijeđenih osoba, iako je znao da to nije istina.

Zbog takve lažne dojave na hitno postupanje na mjesto događaja upućeno je više djelatnika hitnih službi (vatrogasci, hitna pomoć i policija) s nekoliko vozila.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog produljenog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom. U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama teško je ozlijeđena 50-godišnja biciklistica, dok su lakše ozlijeđeni 50-godišnja vozačica osobnog automobila i 24-godišnji biciklist.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom produljenog vikenda utvrđena je kod četiri vozača, a najveća koncentracija od 1,67 promila utvrđena je kod 28-godišnjeg vozača osobnog automobila. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u nedjelju, 21. lipnja oko 2 sata i 30 minuta u Novakovcu, Selskoj ulici.

IZAZIVANJE PROMETNE NESREĆE U CESTOVNOM PROMETU

          Sveti Juraj u Trnju – u prometnoj nesreći teško ozlijeđena 50-godišnja biciklistica

U petak, 19. lipnja 2020. godine nešto poslije 8 sati u Svetom Juraju u Trnju, nedaleko mjesnog groblja dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena  50-godišnja biciklistica.

Vozačica osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, rođena 1948. godine, prilikom skretanja na šljunčani put presijecala je biciklističko-pješačku stazu te pritom nije propustila 50-godišnju biciklisticu koja se kretala stazom u istom smjeru. Zbog opisane situacije 72-godišnja vozačica prednjim dijelom Renault Clija udarila je u prednji dio bicikla te je pritom došlo do pada biciklistice na šljunčanu i travnatu površinu.

Ozlijeđena biciklistica naknadno je zatražila liječničku pomoć u Županijskoj bolnici u Čakovcu, gdje je utvrđeno da je u prometnoj nesreći teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Protiv 72-godišnje vozačice osobnog automobila zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

DOPUNA INFORMACIJE

          Rezultati akcije „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga“

Policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske u subotu, 20. lipnja 2020. godine od 16 do 24 sata proveli su aktivnosti iz akcije „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga“.

Tijekom operativne akcije utvrđeno je ukupno 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– jedan prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– vozač bicikla – jedan prekršaj

– šest prekršaja nepropisne brzine kretanja u naselju i to:

– od 10 do 20 km/h veća od dopuštene – pet prekršaja,

– od 20 do 30 km/h veća od dopuštene – jedan prekršaj;

– šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te

– četiri tzv. ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi od 1,76 promila utvrđena je u 16 sati i 20 minuta u Nedelišću, Ulici Martina Viljevca, kod 50-godišnjeg bicikliste.

Radovan Gačal

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja