Međimurje Press
Policija

Pune ruke posla za međimursku policiju

Četvrtak, 10. siječnja 2019. godine

OŠTEĆENJE TUĐE STVARI I PRIJETNJA

Oštetila službeno vozilo i prijetila službenici

U utorak, 8. siječnja oko 12 sati u Kuršancu, Ulici Matije Gupca, 40-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca je bez ikakvog povoda, a prilikom kretanja vozilom unatrag, nožem razbila vozačevo staklo na službenom vozilu Centra za socijalnu skrb Čakovec, dok su se u vozilu nalazile četiri službenice te institucije. Nadalje je 40-godišnjakinja još jedanput zamahnula nožem prema službenici koja se nalazila na mjestu vozača, za vrijeme dok se vozilom već udaljila te takvim svojim postupanjem uznemirila i izazvala strah te bojazan za vlastiti život kod te službenice. Nož je oduzet.

Djelatnice u događaju nisu ozlijeđene, dok se materijalna šteta na vozilu procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv 40-godišnjakinje je podnijeta kaznena prijava zbog počinjenja kaznenih djela Prijetnja te Oštećenje tuđe stvari, nadležnom državnom odvjetniku te je predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

POŽAR NA GRAĐEVINSKOM OBJEKTU

Izgorjele prostorije sportskog kluba

Izvršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je u četvrtak, 10. siječnja oko 5 sati i 30 minuta u Gornjem Kraljevcu, Poljskoj ulici, u prostorijama sportskog kluba izbio požar.

Požar je izbio u prostoriji za sastanke i druženja zbog tehničkog kvara na televizijskom prijemniku koji se potom proširio na drveni strop prostorije, krovište objekta a zatim i spremište objekta, što je utvrdio inspektor zaštite od požara Policijske uprave međimurske.

Na mjesto događaja izašli su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca te lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su požar ugasili oko 9 sati.

Materijalna šteta će se utvrditi naknadno, dok će se o događaju podnijeti izvješće.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Nekoliko osoba uhvaćeno u posjedovanju droge

U četvrtak, 10. siječnja u večernjim satima na nekoliko lokacija grada Čakovca, policijski službenici Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice prometne policije, Postaje prometne policije čakovec te interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske uhvatili su nekoliko osoba u posjedovanju opojnih droga. Tako su kod 46-godišnjaka sa šireg područja općine Štrigova pronašli smotuljak s materijom nalik na drogu marihuanu, mase 3,5 grama. Nadalje su uhvatili 20-godišnjaka s područja grada Čakovca u neovlaštenom posjedu materije nalik na drogu marihuanu neto mase 5,2 grama i jedne drobilice sa materijom nalik drogu marihuanu neto mase 1,2 grama. Također su kod 22-godišnjaka sa šireg područja grada Čakovca pronašli jednu prozirnu PVC vrećicu u kojoj se nalazila zelena biljna materija droga marihuane ukupne mase 2,9 grama. Isto tako su kod 36-godišnjaka s područja općine Pribislavec pronašli jednu original zapakiranu tabletu Suboxone, mase 0,2 grama za koju nije imao propisanu liječničku dokumentaciju. I na kraju su kod 20-godišnjaka s područja općine Pribislavec pronašli i oduzeli materiju nalik na drogu marihuanu mase 1,8 grama.

Droga i lijekovi su oduzeti, dok će svi biti prekršajno sankcionirani.

Slične akcije će policija nastaviti.

PROMETNA NESREĆA

Sudar osobnog automobila i traktora

U četvrtak, 10. siječnja oko 18,30 sati na državnoj cesti između Čakovca i Nedelišća, na nadvožnjaku, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 58-godišnjak s područja Varaždinske županije, upravljajući kad je u krvi imao 0,94 g/kg alkohola, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste (nadvožnjak, kolnik mokar) te vidljivosti (noć), zbog čega je vozilom udario u traktor pokusnih pločica, s kojim je ispred u istom smjeru, kad je u krvi imao 0,94 g/kg, upravljao 49-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca.

Uslijed udara oba vozila su odbačena van kolnika te su udarila u metalnu zaštitnu ogradu.

Vozilom hitne pomoći 58- godišnji vozač prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u prometnoj nesreći zadobio lake tjelesne ozljede.

U vremenu od 18,45 sati do 20,20 sati za vrijeme obavljanja očevida promet je na navedenoj dionici ceste bio zatvoren te se odvijao obilazno.

Oba vozača će biti prekršajno sankcionirana.

INFORMACIJA

Policija nastavlja provoditi pojačane mjere u nadzoru prometa

Policijski službenici mobilnog tima Policijske uprave međimurske će tijekom noći s 12. na 13. siječnja od 23 do 5 sati provesti operativnu akciju „Alkohol“.

Operativna akcija usmjeriti će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja