Međimurje Press
Policija

Računalna prijevara

KRAĐA I RAČUNALNA PRIJEVARA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnji mladić s područja općine Mala Subotica, počinio kaznena djela krađe i računalne prijevare.

Naime, sumnja se da je u utorak, 15. kolovoza oko podneva u Belici, kroz otvoreni prozor na suvozačevim vratima Citroena Saxo, čakovečkih registracija, parkiranog u Ulici kralja Tomislava, ukrao novčanik. Novčanik s novcem, bankovnim karticama i raznim osobnim dokumentima nalazio se u torbici ostavljenoj na suvozačevom sjedištu. Nakon toga pomoću ukradenih kartica i pripadajućih PIN-ova, koje je pronašao u novčaniku, podigao 7.000 tisuća kuna na nekoliko bankomata. Ukupna materijalna šteta počinjena opisanim kaznenim djelima procjenjuje se na oko 7.5000 kuna.

Tijekom istraživanja policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su ukradene dokumente te ih vratili 35-godišnjoj vlasnici.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

DOPUNA INFORMACIJE ZA TEŠKU KRAĐU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su trojica maloljetnika s područja Međimurske županije, počinila kazneno djelo teške krađe.

Sumnja se da su tijekom noći s 20. na 21. kolovoza u Nedelišću, Ulici maršala Tita, provalili u trgovinu, vlasništvo privatnog poduzeća iz Nedelišća, gdje su potom iz registar blagajne ukrali novac, a iz prodajnog dijela razne igračke, baterijske svjetiljke, upaljače i dr. prodajne artikle. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 8.000 kuna.

Tijekom istraživanja policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili predstavniku oštećene trgovine.

Prema maloljetnim osumnjičenicima dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

DOPUNA INFORMACIJE ZA TEŠKU KRAĐU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da su dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije, počinila kazneno djelo teške krađe.

Sumnja se da su tijekom noći 23. na 24. kolovoza u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, provalili u ugostiteljski objekt, vlasništvo privatnog poduzeća iz Dunjkovca, odakle su ukrali registar blagajnu u kojoj se nalazio dnevni utržak. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 5.000 kuna.

Tijekom istraživanja policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su ukradenu blagajnu i dio ukradenog novca te ih vratili predstavniku oštećenog poduzeća.

Prema maloljetnim osumnjičenicima dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

INFORMACIJA

Rezultati akcije „Nadzor brzine kretanja vozila“ 

U razdoblju od 21. do 27. kolovoza policijski službenici svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske proveli su akciju „Nadzor brzine kretanja vozila“.

Tijekom akcije ukupno je utvrđeno 254  prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ZSPC-a), od čega:

–       159  prekršaja nepropisne brzine,

–       12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

–       jedan prekršaj nepostupanja po znaku policijskog službenika,

–       dva prekršaja nepropisne upotrebe mobitela,

–       jedan prekršaj na prijelazu ceste preko željezničke pruge (čl.137. ZSPC-a),

–       pet prekršaja tehničke neispravnosti vozila,

–       sedam prekršaja isteka valjanosti prometne dozvole,

–       tri prekršaja vezana uz teret na vozilu,

–       tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje,

–       tri prekršaja upravljanja dok je vozačka dozvola oduzeta,

–       tri prekršaja upravljanja vozilom onom kategorijom koja nije upisana u vozačku dozvolu,

–       20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

–       sedam prekršaja nekorištenja zaštitne kacige i

–       28 ostala prekršaja .

Najveća brzina kretanja vozila u naseljenom mjestu od 111 kilometar na sat izmjerena u petak, 25. kolovoza deset  minuta  nakon ponoći  u  Nedelišću,  Varaždinskoj  ulici. Vozač, rođen 1989. godine upravljao je osobnim automobilom spomenutom brzinom, iako je brzina na tom dijelu prometnice ograničena na 50 kilometara na sat.

Najveća brzina kretanja vozila izvan naseljenog mjesta od 170 kilometar na sat izmjerena je također u petak, 25. kolovoza  u 16 sati i 16  minuta na dionici autoceste A 4, relaciji Goričan – čvor Čakovec. Slovački državljanin, rođen 1952. godine upravljao je osobnim automobilom utvrđenom brzinom, unatoč ograničenju od 130 kilometar na sat.

(Radovan Gačal)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja