Međimurje Press
Policija

Računalna prijevara

Ponedjeljak, 29. lipnja 2020. godine

RAČUNALNA PRIJEVARA

Računalnom prijevarom 43-godišnjak oštećen za nekoliko tisuća kuna

Zaprimljenom kaznenom prijavom 43-godišnjaka proizlazi kako je nepoznati počinitelj krajem lipnja ove godine na neutvrđen način došao u posjed njegove kartice tekućeg računa i pripadajućeg PIN-a te je potom u Nedelišću na bankomatu u nekoliko navrata podigao ukupno nekoliko tisuća kuna.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog kaznenog djela.

Protiv nepoznatog počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela računalne prijevare nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se kaznena prijava.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Pedeset četverogodišnji vozač upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,41 promila

Jučer, 29. lipnja 2020. godine u 4 sata i 20 minuta u Dekanovcu, Kalničkoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Prelog upućenim znakovima sa službenog vozila pokušali su zaustaviti osobni automobil, njemačkih registarskih oznaka. Nepoznati vozač odbio je zaustaviti automobil već je nastavio vožnju kroz nekoliko obližnjih naselja, da bi se zbog kvara na vozilu potom zaustavio.

Provedenim nadzorom utvrđeno je da se radi o 54-godišnjaku s područja općine Belica, koji je tijekom opisane vožnje počinio nekoliko prometnih prekršaja.

Ujedno, alkotestiranjem je utvrđeno kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,41 promila. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog počinjenja prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola optužnim prijedlogom Općinskom sudu u Čakovcu za okrivljenika je predložena kazna zatvora u trajanju do 60 dana te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca. Za preostale počinjenje prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 54-godišnji vozač sankcioniran je izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 4.100 kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od 6 mjeseci.

PROMETNE NESREĆE

U proteklih 24 sata na području Policijske uprave međimurske evidentirane su četiri prometne nesreće

Jučer, 29. lipnja 2020. godine na području Policijske uprave međimurske evidentirane su četiri prometne nesreće. U tri nesreće lakše su ozlijeđeni 31-godišnji vozač mopeda, 23-godišnji vozač teretnog automobila, dok težina ozljeda 27-godišnjeg motocikliste za sada još nije utvrđena. Ujedno, evidentirana i jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama su nepoštivanje prednosti prolaska i upravljanje vozilima neprilagođenom brzinom.

Stoga, upozoravamo sve sudionike u cestovnom prometu da poštuju prometne propise i pravila te da brzinu vožnje prilagode trenutnim uvjetima na prometnicama.

Prilagođena brzina podrazumijeva brzinu prilagođenu uvjetima vožnje kako bi se vozilo uvijek moglo zaustaviti prije prepreke ili postupiti po značenju prometnoga znaka.

Vozač je dužan prilagoditi brzinu vožnje vrsti ceste i stanju kolnika, uvjetima vidljivosti i preglednosti, vremenskim uvjetima, gustoći i strukturi prometnog toka, svojim sposobnostima i trenutačnom stanju te karakteristikama vozila kojim upravlja.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja