Međimurje Press
Policija

Razbojništvo 19-godišnjaka, edukacija sigurne vožnje biciklom!

Četvrtak, 25. lipnja 2020. godine

RAZBOJNIŠTVO

Protiv 19-godišnjaka podnijeta kaznena prijava zbog razbojništva

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 19-godišnjak s područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo razbojništva.

Naime, sumnja se da je u utorak, 23. lipnja ove godine oko 12 sati i 30 minuta u Kuršancu, Cvjetnoj ulici, fizički nasrnuo na 30-godišnjakinju te joj pritom potrgao odjeću i ukrao novac.

U događaju 30-godišnjakinja nije ozlijeđena, dok se materijalna šteta procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog 19-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU / INFORMACIJA

Najava akcije „Alkohol“

Jučer, 25. lipnja 2020. godine u 20 sati i 30 minuta u Hodošanu, Prvomajskoj ulici, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru prometa zaustavili su 37-godišnjaka, koji je upravljao Ford Focusom, čakovečkih registarskih oznaka.

Provedenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,57 promila.

Vozač Focusa je uhićen i priveden u policijsku postaju te je sankcioniran izricanjem novčane kazne u iznosu od 10.000 kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Upravo s ciljem suzbijanja i sankcioniranja prethodno opisanih prekršaja u noći sa subote na nedjelju (27./28. lipnja 2020.) od 23 do 5 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Akcija je prvenstveno usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga te nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, kao i na suzbijanje grubog kršenja prometne discipline. Ujedno, tijekom akcije suzbijat će se i ostali prekršaji koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

INFORMACIJA

U PŠ Novo Selo Rok provedena edukacija iz sigurne vožnje biciklima

Prošlog tjedna policijski službenici Policijske postaje Čakovec pridružili su se učenicima četvrtog razreda Područne škole Novo Selo Rok u provođenju aktivnosti preventivno-edukativnog karaktera, usmjerenih na sigurno sudjelovanje u cestovnom prometu.

Učenicima je na početku druženja održano kratko predavanje o sigurnom i odgovornom ponašanju u prometu, a posebna pozornost posvećena je propisnoj i sigurnoj vožnji biciklima.

Više na poveznici.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja