Međimurje Press
Policija

Razbojništvo i teška tjelesna ozljeda u Murskom Središću

Srijeda, 22. siječnja 2020. godine

RAZBOJNIŠTVO, TEŠKA TJELESNA OZLJEDA

Pronađeni napadači na muškarca u Murskom Središću

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su 40, 31 i 19-godišnjak s područja grada Mursko Središće počinili kazneno djelo Razbojništvo, dok je nadalje utvrđeno da je 31-godišnjak počinio i kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda.

Podsjećamo da su u petak, 17. siječnja u popodnevnim satima, u Murskom Središću, Ulici Sitnice, kod ulaza u kuću, upravo te osobe fizički napale 66-godišnjeg slovenskog državljanina te su od njega tražili novac. Potom su mu uzeli ključeve osobnog automobila odakle su ukrali novac i vino.

Napadnuti muškarac je zadobio tešku tjelesnu ozljedu te je zadržan na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec, a materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Podnijet će se kaznene prijave, nadležnom državnom odvjetniku dok je 31-godišnjak u četvrtak, 23. siječnja u jutarnjim satima predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

POŽAR NA GRAĐEVINSKOM OBJEKTU

Požar u Hodošanu

Izvršenim očevidom u prisustvu inspektora za zaštitu od požara i eksplozija policijske uprave međimurske, utvrđeno je da je uzrok požara poduzeta ljudska radnja.

Podsjećamo, da je u utorak, 21. siječnja oko 22 sata u Hodošanu, Ulici braće Radić, u stražnjem dijelu dvorišta, došlo do požara u prostoriji otvorenog zidanog gospodarskog objekta u kojem se nalazila manja količina slame, razni otpad i razna drvena otpadna stolarija.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Hodošan i Donji Kraljevec, koji su ubrzo ugasili požar.

U požaru je izgorjela slama i dio otpada te su začađeni zidovi objekta.

Požarom nije prijetila opasnost za život ljudi i štetu na imovini u većem opsegu, dok vlasnik navodi da je šteta neznatna.

O događaju će se podnijeti izvješće.

INFORMACIJA

Provedena akcija Pješaci i vozači bicikla oprez!

Policijski službenici Policijske uprave međimurske su u srijedu 22. siječnja od 6 do 8 sati te od 17 do 20 sati proveli akciju “Pješaci i vozači bicikla oprez !“ .

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je sedamnaest prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

Prekršaji ostalih sudionika:

  • prekršaj upravljanja dok je u krvi prisutan alkohol iznad 1,00 do 1,50 g/kg;

  • jedan prekršaj nepropisne uporabe svjetala u prometu;

  • četiri ostala prekršaja.

Prekršaji vozača bicikala:

  • pet prekršaja upravljanja noću i uvjetima smanjene vidljivosti a da nisu označeni

  • četiri prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu.

Prekršaji pješaka:

  • dva prekršaja pješaka, strana kretanja

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja