Međimurje Press
Policija

Razbojništvo na benzinskoj postaji u Čakovcu!

RAZBOJNIŠTVO

Na benzinskoj postaji u Čakovcu počinjeno razbojništvo

Danas (srijeda), 16. studenoga 2022. nešto prije 4 sata u Čakovcu, benzinskoj postaji u Kalničkoj ulici (Južna obilaznica), nepoznati maskirani muškarac počinio je kazneno djelo razbojništva.

Uz prijetnju vatrenim oružjem od zaposlenika zatražio je novac. Nakon što su mu predali novac, počinitelj je s prodajnih polica ukrao nekoliko artikala te se udaljio iz objekta.

U događaju zaposlenici benzinske postaje nisu ozlijeđeni, dok je materijalna šteta procijenjena na nekoliko tisuća kuna.

Policija intenzivno traga za počiniteljem te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Pretragom obiteljske kuće u Orehovici pronađene marihuana

Jučer, 15. studenoga 2022. u poslijepodnevnim satima u Orehovici, Ulici Vladimira Nazora, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražili su prostorije obiteljske kuće kojima se koristi 30-godišnjak.

Pretragom je pronađena staklenka ispunjena drogom marihuanom ukupne mase 26,2 grama. Testiranjem oduzete droge dobivena je pozitivna reakcija na prisustvo THC-a.

Protiv okrivljenog 30-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajnom odjelu).

TEŠKA KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće otkrili počinitelja provale kod Črečana

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako je 18-godišnjak s područja općine Nedelišće, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se kako je krajem listopada ove godine nedaleko Črečana, u području zvanom „Dugi breg“, provalio u vikendicu, gdje je demontirao i potom ukrao električne žice, prekidače i solarne akumulatore. Ujedno, osumnjičeni je iz vikendice ukrao i televizor, plinsku bocu te trimer.

Materijalnu štetu 63-godišnji vlasnik vikendice procijenio je na oko 30.000 kuna.

Protiv 18-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Maloljetnik osumnjičen za krađu bicikla

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je stariji maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako je u ponedjeljak, 24. listopada ove godine u Donjem Kraljevcu, kod željezničke postaje u Kolodvorskoj ulici, iz stalka za bicikle ukrao zaključani bicikl, vlasništvo 18-godišnjaka. Materijalnu štetu vlasnik je procijenio na 5.000 kuna.

Prema osumnjičenom starijem maloljetniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja