medjimurjepress@gmail.com

Razbojništvo nad 60-godišnjakom

Utorak, 28. svibnja 2019. godine

RAZBOJNIŠTVO

Automobilom srušili 60-godišnjaka s bicikla te ga opljačkali

U ponedjeljak, 27. svibnja 2019. godine oko 22:30 sati na poljskom putu nedaleko Kuršanca počinjeno je razbojništvo nad 60-godišnjakom. U trenutku kada je oštećeni upravljao biciklom u smjeru Gornjeg Kuršanca, s leđa mu se približio osobni automobil s trojicom nepoznatih muškaraca. Potom je vozač automobila na kojem su bila ugašena svjetla, branikom udario u stražnji kotač bicikla te srušio 60-godišnjaka na tlo. Trojica napadača iskoristila su trenutnu situaciju te fizički nasrnuli na oštećenog, a nakon što su ga svladali, ukrali su mu novčanik s novcem i dokumentima te mobitel. Prilikom bijega s mjesta događaja napadači su ispustili zrak iz guma bicikla i bacili ga u obližnje polje.

U opisanom događaju 60-godišnjak je lakše ozlijeđen te je oštećen za nekoliko tisuća kuna.

Policija intenzivno traga za počiniteljima.

PROMETNI PREKRŠAJ

Upravljao autobusom pod utjecajem alkohola

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, jučer (28. svibnja 2019.) u Lopatincu u 12:05 sati, prilikom redovne kontrole prometa zaustavili su autobus, čakovečkih registarskih oznaka, koji je upravljao 55-godišnji vozač, a prevozio je školsku djecu. Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao pod utjecajem alkohola od 0,98 promila.

Vozač je isključen iz prometa te je prekršajno sankcioniran zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

INFORMACIJA

Rezultati akcije „Lijevak“

Jučer, 28. svibnja 2019. godine od 8 do 10:15 sati mobilni tim Policijske uprave međimurske u suradnji s mobilnim timom carine te inspektorom cestovnog prometa proveli su aktivnosti iz akcije „Lijevak“.

Akcija je bila usmjerena na utvrđivanje prometnih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama (upravljanje pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, nekorištenje sigurnosnog pojasa, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja). Ujedno, prilikom postupanja pažnja kontrolora usmjerena je i na prekršaje te kaznena djela iz domene neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, neovlaštenog posjedovanja i nabavljanja oružja, kao i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenih djela, protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj.

Tijekom akcije utvrđena su četiri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, četiri prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, tri prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu te jedan prekršaj iz Zakona o posebnom porezu na motorna vozila.

Prilikom preusmjeravanja prometa u tzv.“lijevak“, kontrolirano je ukupno 207 vozila od čega devet teretnih automobila, 170 osobnih automobila, 11 kombiniranih vozila, dva traktora, tri motocikla i 12 bicikla.

Radovan Gačal

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*