Razbojništvo, teške krađe, prometne nesreće…

Policija u dane vikenda, 16., 17. i 18. ožujka 2018. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirana je jedna krađa u kojoj je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna te pet teških krađa, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

1) U noći s 15. na 16. ožujka (sa četvrtka na petak) u Čakovcu, Ulici Katarine Zrinski, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije ugostiteljskog objekta odakle je ukrao novac te novčanik sa novcem i osobnim dokumentima.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

2) U noći s 15. na 16. ožujka (sa četvrtka na petak) u Pribislavcu, Ulici dr. Ante Stračevića, nepoznati počinitelj je provalio u garažu te ukrao nekoliko bicikala i razni alat.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

3) U petak 16. ožujka, oko podneva, u Hlapičini, dvije nepoznate ženske osobe su od 66-godišnjaka s područja Dubrovačko-neretvanske županije ukrale ključeve osobnog automobila te strgnule lančić i narukvicu, dok su iz vozila ukrale novac i razne papire.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv nepoznatih ženski osoba podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

4) Tijekom noći 17. ožujka u Čakovcu, Zagrebačkoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije ugostiteljskog objekta te ukrao novac i razne cigarete.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

RAZBOJNIŠTVO

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 35-godišnjakom s područja općine Nedelišće sumnja se da je počinio kazneno djelo razbojništvo.

Naime, u četvrtak 15. ožujka oko 17.45 sati u Gornjem Hrašćanu, kod trgovine u Čakovečkoj ulici, 35-godišnjak je prišao 47-godišnjaku s područja općine Nedelišće te ga rukama odgurnuo uslijed čega je pao na tlo. Zatim mu je iz džepa hlača ukrao novac u iznosu od nekoliko stotina kuna.

U događaju 47-godišnjak nije zadobio nikakve ozljede.

Protiv 35-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

DOPUNA INFORMACIJE – KRAĐA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 20-godišnjakom sa šireg područja općine Sveti Juraj na Bregu i 24-godišnjakom s područja grada Čakovca sumnja se da su počinili kazneno djelo krađe.

Naime, u subotu 10. ožujka, između pola noći i 1 sat u Donjem Kraljevcu, Kolodvorskoj ulici, u ugostiteljskom objektu iz jakne 51-godišnjaka ukrali su originalni ključ osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, marke „Fiat Punto“. Potom su na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta vozilo stavili u pogon i odvezli se u nepoznatom smjeru. U Strahonincu, Kolodvorskoj ulici, u 3.15 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru prometa zaustavili su 20-godišnjaka sa šireg područja Općine Sveti Juraj na Bregu koji je upravljao ukradenim vozilom. U vozilu su se nalazila i dva putnika, 24 i 19-godišnjaci sa područja grada Čakovca.

U vozilu se nalazila muška torbica s raznim dokumentima i bankovnim karticama, vlasništvo 51-godišnjaka. S jednom od kartica za kupnju razne robe u vrijednosti nekoliko stotina kuna osumnjičenici su izvršili nekoliko transakcija.

Nakon obavljenog očevida vozilo je vraćeno vlasniku.

Protiv 20 i 24-godišnjaka dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

PROMETNA NESREĆA

U subotu 17. ožujka oko 16,50 sati u Selnici, Čakovečkoj ulici, dogodila se  prometna nesreća u kojoj se vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 28-godišnjak s područja grada Murskog Središća, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 2,07 grama po kilogramu alkohola, nije kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika. Zbog toga je u zavoju djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 33-godišnjak s područja općine Štrigova. Uslijed udara osobni automobil s kojim je upravljao 28-godišnjak odbačen je izvan kolnika gdje je udario u betonsku ogradu dvorišta kuće.

Vozilom hitne medicinske pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su 28-godišnji vozač i putnici iz drugog vozila, dijete i 28-godišnjakinja s područja općine Podturen, za koje će tjelesne ozljede biti okvalificirane po zaprimanju bolničke prijave.

Zbog prometne nesreće i očevida, županijska cesta broj 2005 od Zebanca do raskrižja sa županijskom cestom broj 2006 u Selnici je bila zatvorena od 17 do 19 sata, a promet se odvijao obilaznim pravcima.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega jedna s ozlijeđenim osobama i pet s nastalom materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama, koja se dogodila u Selnici, u subotu 17. ožujka oko 16,50 sati, 28-godišnji vozač osobnog automobila, 28-godišnja putnica te dijete zadobili su tjelesne ozljede koje će biti okvalificirane po zaprimanju bolničke prijave.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
  • nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,
  • vožnja na nedovoljnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod tri vozača.

Najveća, u količini od 2,83 grama po kilogramu utvrđena je kod 26-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u Čakovcu, u petak, 16. ožujka oko 21,20 sati.

(Nenad Risek)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*