medjimurjepress@gmail.com

Razbojništvo u Kuršancu

srijedu, 20. svibnja 2020. godine

RAZBOJNIČKA KRAĐA

Kuršanec – razbojnička krađa na štetu 68-godišnjakinje

Jučer, 20. svibnja 2020. godine oko 22 sata i 40 minuta u Kuršancu, Ulici Matije Gupca, dvojica počinitelja počinila su kazneno djelo razbojničke krađe ne štetu 63-godišnjakinje. Počinitelji su ušli u otključanu kuću te budući da je vlasnica spavala iz njene su pregače ukrali novčanik u kojem se nalazio novac. U tom trenutku 68-godišnjakinja se probudila i pokušaja zadržati novčanik, ali su počinitelji fizički nasrnuli nju i time zadržali novčanik te se potom udaljili iz kuće.

Brzom reakcijom policijski službenika zbog osnova sumnje u počinjenje opisanog kaznenog djela uhićen je 23-godišnjak te je priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Za drugim počiniteljem policija intenzivno traga te se kriminalistička istraživanja nastavljaju.

INFORMACIJA

Najava akcije „Četiri ubojice u prometu“

U petak, 22. svibnja 2020. godine od 14 do 22 sata policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Četiri ubojice u prometu”.

Kako smo već u nekoliko navrata najavili, međimurska policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.

Policijski službenici tijekom najavljene akcije posebnu pozornost posvetit će prekršajima iz tzv. grupacije „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i na suzbijanje prekršaja vozača motocikala i mopeda. Naravno, pod posebnim nadzorom bit će i ponavljači teških prometnih prekršaja, „recidivisti“.

Nadzor prometa vršit će se na većem broju lokacija diljem Međimurske županije, a u poduzimanje najavljenih aktivnosti uključit će se svi raspoloživi ljudski i tehnički resursi (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, stacionarni i mobilni uređaji za mjerenje brzine, motocikli, „presretači“ i dr.). 

Danijela Turk

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*