medjimurjepress@gmail.com

Razbojništvo u parku kod željezničke postaje u Čakovcu

Dani vikenda, 21., 22. i 23. lipnja 2019. godine

RAZBOJNIŠTVO

Čakovec – razbojništvo u parku kod željezničke postaje

U subotu, 22. lipnja 2019. godine oko 14:30 sati u Čakovcu u obližnjem parku nedaleko željezničke postaje „Buzovec“, nad mladićem rođenim 1997. godine izvršeno je razbojništvo. Nepoznati počinitelj, starosti oko 20 godina prišao je oštećenom te ga odgurnuo i srušio na tlo. Nakon toga napadač je zadao mladiću nekoliko udaraca, a potom mu iz džepa hlača otuđio novčanik u kojem se nalazilo više stotina kuna.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec napadač je pronađen. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je opisano kazneno djelo počinio 21-godišnjak s područja općine Pribislavec.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet krađa u kojima je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna te dvije teške krađe. Izdvajamo provalu u ugostiteljski objekt u Dunjkovcu:

U nedjelju, 23. lipnja 2019. godine u ranim jutarnjim satima u Dunjkovcu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u kafić, vlasništvo privatnog poduzeća te iz registar blagajne ukrao više stotina kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se tri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. U nesreći koja se dogodila u nedjelju, 23. lipnja nešto poslije 18 sati lakše su ozlijeđeni 32-godišnja vozačica i 53-godišnji vozač osobnih automobila. Ujedno, evidentirane su i dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod jednog sudionika. Mladom vozaču osobnog automobila, rođenom 1996. godine, koji je skrivio prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom u nedjelju, 23. lipnja oko 21 sat u Hlapičini, izmjerena je koncentracija od 1,64 promila.

PROMETNE NESREĆE

Čakovec – u prometnoj nesreći lakše ozlijeđeno dvoje vozača

Jučer, 23, lipnja 2019. godine oko 18:20 sati u Čakovcu na raskrižju Zagrebačke ulice i ulica Elizabete i Geze Legenstein te Elemera Vajde dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Trideset i dvogodišnja vozačica Peugeot 307, čakovečkih registarskih oznaka, krećući se kolnikom Ulicom Elizabete i Geze Legenstein, dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, vozilom je ušla u raskrižje zadržavajući smjer kretanja prema Ulici Elemera Vajde. Pritom je oduzela prednost prolaska Škodi Octaviji, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je Zagrebačkom ulicom upravljao 53-godišnji vozač. Uslijed siline udara Škoda je odbačena izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udarila u prometni znak (“obilježeni pješački prijelaz”).

Ozlijeđeni vozači vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da su u nesreći lakše ozlijeđeni. Zbog obavljanja očevida promet spomenutim raskrižjem od 18:38 do 19:23 sati bio je zatvoren za sav promet te se odvijao okolnim ulicama.

Vozačica Peugeota prekršajno će se sankcionirati sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

INFORMACIJA

Rezultati akcije „Alkohol“

„Mobilni tim“ Policijske uprave međimurske u noći s 22. na 23. lipnja ove godine (sa subote na nedjelju) od 17 do 1 sat proveo je akciju „Alkohol“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 18 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– pet prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0,50 do 1,00 promila – tri prekršaja,

– iznad 1,00 do 1,50 promila – jedan prekršaj,

– iznad 1,50 promila – jedan prekršaj,

– četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela i drugih uređaja,

– jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila,

– sedam ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi od 1,98 promila utvrđena je u subotu, 22. lipnja 2019. godine u 22:15 sati u Žiškovcu, kod 40-godišnjeg vozača osobnog automobila.

(Radovan Gačal)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*