Razriješena serija provala

Priopćenje policije za dane vikenda, 18., 19. i 20. svibnja 2018. godine.

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je devet krađa od kojih sedam, gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i tri teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

1) Policijska uprava međimurska je u subotu, 19. svibnja u večernjim satima zaprimila dojavu o teškoj krađi u Selnici.

Naime, između 3. travnja i 13. svibnja u Selnici, Ulici Ante Starčevića, nepoznati počinitelj je provalio u garažu te ukrao trimer, motorne pile, bušilice, pumpu i posudu sa gorivom.

2) U petak, 18. svibnja u večernjim satima u Pušćinama, Čakovečkoj i Novoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u dvije obiteljske kuće te ukrao razni nakit i novac.

Materijalne štete procjenjuju se na nekoliko desetaka tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

RAZRIJEŠENA SERIJA PROVALA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad 23, 22, 20 i 19-godišnjacima sa područja grada Murskog Središća sumnja se da su počinili tri „teške krađe“.

    • u noći 3. svibnja oko 23,40 sati, u Slakovcu, provalili su u trgovinu mješovitom robom te ukrali ladicu kase, razne cigarete i alkoholna pića u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

    • tijekom noći s 4. na 5. svibnja (sa petka na subotu), u Novom Selu Rok, Ulici Rade Končara, provalili su u poljoprivrednu trgovinu te ukrali ladicu kase, razna zaštitna sredstva i alate u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

    • kroz noć s 8. na 9. svibnja (sa utorka na srijedu), u Brezju, provalili su u spremište nogometnog kluba te ukrali trimer i posudu sa gorivom u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Poradi počinjenih kaznenih djela podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Podsjećamo da je dio tih osoba, 23 i 22-godišnjak te maloljetnik sa područja grada Murskog Središća 15. svibnja oko 13,45 sati u Vratišincu u trgovini počinili „razbojništvo“ nakon čega je maloljetnik u srijedu, 16. svibnja predan u odgojni dom dok su punoljetnici u četvrtak, 17. svibnja predani u zatvor u Varaždinu.

NESRETAN DOGAĐAJ

U nedjelju, 20. svibnja oko 17,55 sati u Mačkovcu, Ulici Balogovec, nažalost, smrtno je stradao 69-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, kada ga je u pokušaju zaustavljanja pregazio vlastiti konj sa zapregom.

O događaju se podnosi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

DRAGOVOLJNA PREDAJA EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA, ORUŽJA I STRELJIVA

U petak, 18. svibnja u jutarnjim satima građanin je prilikom čišćenja garaže pronašao ručnu bombu M-75 i 64 komada raznog streljiva kalibra 14,5 mm, automatsku pušku “Crvena zastava” M70AB2, četiri komada spremnika i 120 komada streljiva kalibra 7,62×39 mm te o tome odmah obavijestio policiju.

Predmete je preuzeo službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave međimurske te ih pohranio u skladište do uništenja.

Policijska uprava međimurska se zahvaljuje građaninu zbog pravilnog postupanja prilikom pronalaska i predaje oružja.

Fotografija dragovoljno predanog oružja nalazi se u privitku.

POŽARI NA PROMETNIM SREDSTVIMA

U nedjelju, 20. svibnja oko 18 sati na nasipu rijeke Mure, nedaleko Graničnog prijelaza Goričan II došlo je do požara na radnom stroju valjku. Požar su ugasili vatrogasci DVD Goričan. U požaru je valjak u potpunosti izgorio.

Materijalna šteta utvrdit će se nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva.

Tijekom ponedjeljka, 21. svibnja u jutarnjim satima obavit će se očevid i kvalificirati događaj.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se ukupno tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,

  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod jednog sudionika, vozača osobnog automobila 21-godišnjaka sa područja općine Orehovica koji je upravljao prije stjecanja prava na samostalno upravljanje, u koncentraciji od 1,25 grama po kilogramu, u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u Orehovici dana 20. svibnja oko 16,45 sati.

(Nenad Risek)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*