Rezultati nadzora brzine

Srijeda, 3. travnja 2019. godine

TEŠKE KRAĐE

Provale u kontejner i hangar

Tijekom noći s 2. na 3. travnja (s utorka na srijedu) u Mihovljanu, Ulici Katarine Zrinski, nepoznati počinitelj je provalio u kontejner odakle je ukrao veću količinu električnog kabela te razni alat.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

U srijedu 3. travnja u jutarnjim satima u Čakovcu, Ulici Josipa bana Jelačića, nepoznati počinitelj je provalio u hangar odakle je ukrao veću količinu električnog kabela i drugih predmeta.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA

Ozlijeđen biciklist

U srijedu, 3. travnja iza 9 sati u Čakovcu, Mihovljanskoj ulici, u blizini prijelaza ceste preko željezničke pruge, vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 36-godišnjakinja sa šireg područja općine Podturen skretala je na parkiralište, a da se prethodno nije uvjerila da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu.

Zbog toga se je u njezino vozilo tijelom udario 57-godišnji vozač bicikla s područja općine Pribislavec, a koji se kretao u istom smjeru uz desni rub kolnika te ulice.

Nakon udara vozač bicikla je pao na kolnik, dok je bicikl u nastavku kretanja udario u parkirani osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka.

Vozač bicikla je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržan na liječenju, dok će se ozlijede naknadno okvalificirati nakon čega će se karakterizirati događaj.

INFORMACIJA

Proveden pojačani 24-satni nadzor brzine

Akcija pojačanog nadzora brzine usklađena je s akcijama TISPOL-a za 2019. godinu i provodi se tijekom razdoblja od 1. do 7. travnja na području cijele Republike Hrvatske. Tijekom srijede 3. travnja od 00 do 24 sata proveden je 24-satni nadzor na području Policijske uprave međimurske. Nadzor je proveden tijekom 24 sata kontinuirano, na maksimalno mogućem broju lokacija.

Za provođenje aktivnosti koristite se svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske su tijekom 24-satnog nadzora brzine utvrdili ukupno 51 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

  • pet prekršaja prekoračenje brzine u naselju 20 do 30 km/h,

  • 15 prekršaja prekoračenje brzine u naselju 10 do 20 km/h,

  • 14 prekršaja prekoračenje brzine u naselju do 10 km/h,

  • 21 ostala prekršaja.

Zahvaljujemo građanima koji su predložili lokacije na kojima je mjerena brzina.

Nenad Risek

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*