Međimurje Press
Policija

Slovenski državljanin osumnjičen za utaju poreza i povredu vođenja trgovačkih knjiga!

UTAJA POREZA ILI CARINE / POVREDA OBVEZE VOĐENJA TRGOVAČKIH I POSLOVNIH KNJIGA / POVREDA PRAVA IZ SOCIJALNOG OSIGURANJA  

Temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu policijski službenici Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim slovenskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Utaja poreza ili carine, Povreda prava iz socijalnog osiguranja i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da 54-godišnjak kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na području Općine Pribislavec, u vremenskom razdoblju od sredine svibnja 2019. godine do kraja kolovoza 2020. godine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, nije obračunavao niti platio porez na dohodak od kapitala i nesamostalnog rada u iznosu od više stotina tisuća kuna, za koji iznos je oštetio državni proračun.

Također, utvrđeno je da u razdoblju od početka kolovoza 2019. godine do kraja kolovoza 2020. godine za zaposlenike svog trgovačkog društva nije prijavio doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje u iznosu od nekoliko stotina tisuća kuna.

Ujedno, kao odgovorna osoba tijekom inkriminiranog razdoblja nije vodio poslovne knjige društva te je time nadležnim službama onemogućio preglednost i kontrolu poslovanja.

Protiv 54-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.   

POLICIJSKA SLUŽBENICA                                                                                                       

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Marina Soldat 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja