Međimurje Press
Policija

Smrt djeteta!

Utorak, 20. ožujka 2018. godine. 

TEŠKA KRAĐA

U noći s 19. na 20. ožujka, u Kotoribi, Prvomajskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u kokošinjac i podrum te ukrao nekoliko desetaka komada razne vrste peradi.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

DOPUNA INFORMACIJA ZA TEŠKE KRAĐE I NEOVLAŠTENU UPORABU TUĐE POKRETNE STVARI

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 19-godišnjak s područja općine Pribislavec počinio dva kaznena djela teške krađe i kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

Naime:

– u noći s 15. na 16. ožujka u Pribislavcu, Ulici dr. Ante Starčevića, zajedno s 22-godišnjakom s područja općine Pribislavec u dvorištu obiteljske kuće provalio je u garažu odakle je ukrao bicikle, trimer, visokotlačni perač, aluminijske ljestve, hidropak, plinske boce i razni alat. Veći dio ukradenih predmeta oduzet je i vraćen vlasnici. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

– između 27. i 28. veljače, u Mihovljanu, Prvomajskoj ulici, zajedno s 24-godišnjakom s područja općine Pribislavec provalio je u sportski objekat odakle je ukrao zračni pištolj i sportsku opremu. Dio ukradenih predmeta je oduzet i vraćen vlasniku (zračni pištolj). Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

– u noći s 8. na 9. veljače u Pribislavcu, Ulici Stanka Vraza, iz neograđenog dvorišta zajedno s maloljetnikom s područja Međimurske županije ušao je u otključani osobni automobil s kojim se odvezao do susjedne ulice, gdje je vozilo ostavio te je naknadno pronađeno. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv 19, 22 i 24-godišnjaka te prema maloljetniku podnijeto je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljenih kaznenih prijava.

Danas (u srijedu, 21. ožujka), 19 i 22-godišnjaci su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

INFORMACIJA – SMRT DJETETA

U ponedjeljak, 19. ožujka u jutarnjim satima Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Županijske bolnice Čakovec da je u obiteljskoj kući u Vugrišincu liječničkim pregledom utvrđena smrt novorođenog djeteta, dok je majka prevezena na liječnički pregled u Županijsku bolnicu Čakovec.

Zamjenica Županijske državne odvjetnice naložila je sudsku obdukciju.

Jučer, 20. ožujka nad mrtvim tijelom novorođenčeta obavljena je obdukcija kojom nije utvrđen uzrok smrti.

Po završetku dodatnih medicinskih pretraga i vještačenja slijedi nadopuna događaja.

(Nenad Risek)

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja