Srednjoškolsko obrazovanje za zanimanje policajac/policajka

Četvrtak, 18. srpnja 2019. godine

NAPAD NA SLUŽBENU OSOBU – DOPUNA INFROMACIJE

Osumnjičeni za napad na policijske službenike

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su maloljetnik i 23-godišnjak s područja općine Pribislavec počinili kazneno djelo napada na službenu osobu.

Naime, kako smo već ranije izvijestili, u srijedu, 17. srpnja oko 19:30 sati, u Pribislavcu, Ulici Miroslava Krleže policijski službenici Policijske postaje Čakovec i Interventne jedinice policije postupali su po dojavi građana o narušavanju javnog reda i mira, reproduciranjem glazbe.

Dolaskom na mjesto dojave čula se glazba koju je putem zvučnika glasno reproducirao 23-godišnjak. Na zakonitu naredbu policijskih službenika da utiša glazbu 23-godišnjak je fizički nasrnuo na policijske službenike, koji su potom uporabili sredstva prisile i svladali ga. Nakon toga na policijske službenike fizički je nasrnuo i maloljetnik, koji je također uz uporabu sredstava prisile, svladan te su obojica uhićeni i privedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je 23-godišnjak opisano kazneno djelo i prekršaj počinio pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,84 promila, dok se maloljetnik odbio podvrći alkotestiranju.

Liječničkim pregledom utvrđeno je da su u događaju lakše ozlijeđeni 23-godišnjak i policijski službenik, dok je maloljetnik izričito odbio ponuđenu liječničku pomoć.

Prema maloljetniku te protiv 23-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, protiv 23-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel) zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI

U kući kojom se koristi 30-godišnjak pronađena puška

Jučer, 18. srpnja 2019. godine u 14:50 sati u Piškorovcu, prilikom postupanja po telefonskoj dojavi građana da u naselju 30-godišnjak puca iz puške, policijski službenici uhitili su 30-godišnjaka i priveli ga u nadležnu policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Alkotestiranjem je utvrđeno kako je uhićenik pod utjecajem alkohola od 1,25 promila. U sklopu istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražene su prostorije kuće i osobni automobil, koje koristi 30-godišnjak te je tom prilikom ispod kreveta u spavaćoj sobi pronađena puška nalik na poluautomatsku vojnu pušku tzv. „Papovku“, koja je oduzeta.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve okolnosti nabavke i posjedovanja oružja.

INFORMACIJA

  1. Izmjena natječaja za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini

U odnosu na prethodno objavljeni natječaj u ožujku 2019. izmijenjen je datum početka programa pa je tako novi datum početka 16. rujna 2019. godine.

Prema novim uvjetima natječaja natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod uvjetom da:

– imaju završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju,

– nemaju navršenih 28 godina na dan 16. rujna 2019. godine,

– imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,

– imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,

– su osobno dostojni za obavljanje policijske službe,

– nisu članovi političke stranke.

Također, izmijenjen je i rok za podnošenje prijava koji je sada 31.kolovoza 2019. godine. Izmjenu natječaja možete pogledati OVDJE.    

RADOVAN GAČAL

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*