Međimurje Press
Policija

Što je sve zabilježila Pu međimurska u dane vikenda od 9. do 11. rujna 2022. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri teške krađe i sedam krađa. Materijalna šteta kod pet krađa pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se kod preostale dvije krađe pojedinačno procjenjuje na više od tisuću kuna. Izdvajamo tešku krađu u Donjoj Dubravi i krađu u Čehovcu. 

Donja Dubrava – provala u obiteljsku kuću   

Između 30. lipnja i 10. rujna 2022. godine u Donjoj Dubravi, Prvomajskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću i gospodarske zgrade, vlasništvo 74-godišnjakinje, odakle je ukrao razni alat i posuđe. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Čehovec – krađa novca iz kuće

U noći s petka na subotu (9./10. rujna 2022.) u Čehovcu, Gajskoj ulici, nepoznati počinitelj iz nezaključane obiteljske kuće, ukrao je novac. Materijalnu štetu 66-godišnji vlasnik procijenio je na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

RAZBOJNIČKA KRAĐA

Mladić osumnjičen za razbojničku krađu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 19-godišnjak s područja grada Murskog Središća, počinio kazneno djelo razbojničke krađe.

Naime, sumnja se kako su u petak, 9. rujna 2022. godine oko 16 sati na ulici u Sitnicama, osumnjičeni i maloljetnik prišli 46-godišnjaku, koji je bio pod utjecajem alkohola (2,14 g/kg). Nakon kraće šetnje osumnjičeni je iz džepa hlača 46-godišnjaka ukrao novac.

Pošto je oštećeni prijetio krađu, počeo je vikati na osumnjičenog, koji je potom s ciljem da zadrži ukradeni novac, odgurnuo i srušio na tlo oštećenog, a potom mu zadao udarac rukom i nogom. Liječničkim pregledom utvrđeno je kako je oštećeni 46-godišnjak u događaju lakše ozlijeđen.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 19-godišnjaka podnijeto je posebno izvješće državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništava 19-godišnjak je doveden sutkinji istrage Županijskog suda u Varaždinu, koja mu je nakon saslušanja odredila istražni zatvor te je predan u varaždinski zatvor.

Uvidom u evidencije MUP-a utvrđeno je kako je za maloljetnikom, koji je bio u društvu osumnjičenog, raspisana potraga zbog napuštanja odgojnog doma. Maloljetnik je u pratnji djelatnice nadležnog centar za socijalnu skrb i policijskih službenika prepraćen u odgojni dom.

U subotu, 10. rujna u 10:24 sati u Čakovcu, Svetojelenskoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Čakovec uočili su VW Golf, varaždinskih registarskih oznaka, a  koji je istog dana nešto poslije 9 sati ukraden na području Ivanca (Varaždinska županija). Odmah su krenuli u potjeru za ukradenim vozilom i nepoznatim vozačem, koji je nakon što je primijetio policijske službenike, pobjegao vozilom u smjeru Šenkovca.

Poduzetim mjerama traganja u 11,45 sati u Šenkovcu, Ulici Augusta Šenoe, policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su ukradeni automobil i odbjeglog vozača. Provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o maloljetniku, koji je u petak, 9. rujna predan u odgojni dom te je bio u društvu 19-godišnjaka, koji je u Sitnicama počinio prethodno opisanu razbojničku krađu. Maloljetnik je uhićen te je predan policijskim službenicima Policijske postaje Ivanec.

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Osumnjičen za krađu bušilica i dr. predmeta iz vikendice

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 35-godišnjak s područja općine Selnica, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se da je u noći sa četvrtka na petak (24./25. kolovoza 2022.) u Čakovcu, Ulici Globetka, iz nezaključanog dijela vikendice ukrao akumulatorske bušilice, mobitel i druge predmete. Materijalnu štetu 69-godišnji vlasnik procijenio je na više tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili vlasniku.

Protiv 35-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

NEOVLAŠTENA PROIZVODNJA I PROMET DROGAMA

Pretragom kuće u Pušćinama kod 23-godišnjaka pronađena marihuana i „speed“

U petak. 9. rujan 2022. godine u 18:50 sati u Pušćinama, na poljskom putu u produžetku Obrtničke ulice, prilikom postupanja policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske u cilju suzbijanja zlouporabe droga, 23-godišnjak je odbacio jedan PVC smotuljak ispunjen drogom amfetamin, tzv. „speedom“, mase 8,7 grama.

Odbačena droga pronađena je uz pomoć psa za detekciju droga Policijske uprave međimurske.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražene su prostorije obiteljske kuće u Pušćinama, kojima se koristi 23-godišnjak. Tijekom pretrage policijski službenici pronašli su drogu marihuanu ukupne mase 10,7 i drogu amfetamin, tzv. „speed“, ukupne mase 228,9 grama te nekoliko digitalnih vaga i novac. Policijski službenici pronađenu su drogu i druge predmete oduzeli, dok su 23-godišnjaka uhitili te ga priveli na kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 23-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništava 23-godišnjak je doveden sutkinji istrage Županijskog suda u Varaždinu, koja mu je nakon saslušanja odredila istražni zatvor te je predan u varaždinski zatvor.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se tri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog sudionika, točnije kod 66-godišnjeg vozača, i to u koncentraciji od 1,28 g/kg. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću, koja se dogodila u petak, 9. rujna oko 19:30 sati na državnoj cesti između Nedelišća i Pušćina.

IZAZIVANJE PROMETNE NESREĆE U CESTOVNOM PROMETU

U prometnoj nesreći teško ozlijeđena 43-godišnjakinja

U petak, 9. rujna 2022. godine oko 19:30 sati na državnoj cesti između Nedelišća i Pušćina, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 43-godišnjakinja.

Upravljajući Renault Thalijom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,28 g/kg, 66-godišnji vozač nije se kretao obilježenom prometnom trakom, koja se proteže uz desni rub kolnika zbog čega je automobilom djelomično sišao izvan kolnika na biciklističku traku, gdje je prednjim dijelom udario u 43-godišnjakinju, koja se pješke kretala biciklističkom trakom te je pritom gurala bicikl. Uslijed siline udara došlo je do odbacivanja pješakinje izvan kolnika na travnatu površinu. U trenutku nesreće pješakinja nije bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Vozač Renaulta je uhićen te je priveden na kriminalističko istraživanje.

Ozlijeđena 43-godišnjakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Vozaču i pješakinji izuzeta je krv te urin radi analize na prisutnost alkohola u organizmu.

Protiv 66-godišnjeg vozača zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

DOPUNA INFORMACIJE ZA PROMETNU NESREĆU

Preminuo 79-godišnji vozač koji je stradao u prometnoj nesreći kod Oporovca

U nedjelju, 11. rujna 2022. godine u 10:05 sati Operativno-komunikacijski centar policije Policijske uprave međimurske zaprimio je telefonsku dojavu dežurnog liječnika KBC Dubrava (Zagreb) da je u subotu, 10. rujna u večernjim satima preminuo 79-godišnjak.

Preminuli je sudjelovao u svojstvu vozača u prometnoj nesreći, koja se dogodila u 5. rujna 2022. godine oko 8 sati na kolniku lokalne ceste nedaleko Oporovca (prometnica uz derivacijski kanal jezera HE Dubrava).

INFORMACIJA

Kod bankomata na području trgovačkog centra u Čakovcu pronađen novac

U petak, 9. rujna 2022. godine u Čakovcu, Svetojelenskoj cesti, na području trgovačkog centra kod jednog od postavljenih bankomata, savjesna i poštena građanka pronašla je novac.

Pozivamo vlasnika koji je novac izgubio, da se javi u Nalazni ured, u sjedištu Policijske uprave međimurske, Čakovec, Jakova Gotovca 7.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja