medjimurjepress@gmail.com

Sudar vozila na pružnom prijelazu

Utorak, 23. travnja 2019. godine

KRAĐA

Krađa iz otključane kuće

U ponedjeljak, 22. travnja u popodnevnim satima, u Pribislavcu, Ulici Antuna Mihanovića, nepoznati počinitelj je iz otključane kuće ukrao novčanik sa novcem i osobnim dokumentima.

Materijalna šteta se procjenjuje na više stotina kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA

Sudar vozila na pružnom prijelazu

U utorak, 23. travnja oko 7 sati i 35 minuta, u Čakovcu, Mihovljanskoj ulici, na prijelazu ceste preko željezničke pruge vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 73-godišnjak sa šireg područja općine Podturen, nije se kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika. Zbog toga je u zavoju na samom prijelazu ceste preko željezničke pruge s vozilom djelomično prešao na lijevu prometnu traku, gdje je vozilom udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljala 38-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca.

Vozačica je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede naknadno okvalificirati, nakon čega će se karakterizirati događaj.

INFORMACIJA

Provedene pojačano preventivno represivne aktivnosti policije

U razdoblju od 19. do 23. travnja Policijska uprava međimurska provela je pojačane različite preventivno – represivne aktivnosti u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti na području Međimurske županije.

Tijekom poduzimanja pojačanih mjera i radnji kontrolirano je ukupno 280 vozila i 485 osoba, kojom prilikom su utvrđena 66 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (uglavnom se radilo o prekršajima vožnje pod utjecajem alkohola – 12 prekršaja, prije stjecanja prava na upravljanje – 9 prekršaja, ne postupanje po znakovima policijskog službenika – 3 prekršaja, nepoštivanje crvenog svjetla – 1 prekršaj i dr.), 5 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (2 prekršaja iz članka 13. – tuča, 3 prekršaja iz članka 17. – vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika), 11 prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici (članak 16. neimanje kod sebe osobne iskaznice), 2 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga (1x 2,9g i 1x 3,9g marihuane) te 2 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Kod poduzimanja pojačanih mjera i radnji u tri objekata (1 kladionica i 2 ugostiteljska objekta) provedene su racije kojom prilikom su utvrđena 3 prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. Također, u jednom navratu pružena je suradnja Mobilnoj jedinici carine utvrđen je jedan prekršaj po Zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom.

(Nenad Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*