Međimurje Press
PolicijaVijesti

Sudjelovanje međimurskih policajaca na II. Svjetskim igrama!

Na igrama je nastupilo 700-tinjak natjecatelja iz 26 zemalja svijeta, a među njima reprezentacija IPA Hrvatske, u kojoj su bili i članovi iz Međimurskog kluba!

Ispred kluba IPA Međimurje, natjecale su se Marija Horvat, Gordana Štefinec i Marija Bujanić u streljaštvu, Marija Kosi u atletici te Željko Turk, Dalibor Turk i Vjeran Horvat u streljaštvu.
Hrvatska reprezentacija je na kraju u konkurenciji 26 zemalja osvojila u pojedinačnoj konkurenciji: 2 zlata (Radmila Maksimović), jedno srebro kod žena (Marija Kosi – IPA Međimurje), 2 srebra kod muškaraca (Renato Sertić i Emir Jakupović) u atletici,  u ekipnom poretku 1 zlato (ženska ekipa streljaštvo – IPA Međimurje ) i 1 srebro (ženska ekipa streljaštvo – IPA Split), 3 bronce ekipno (ženska ekipa atletika – Marija Kosi iz IPA Međimurje i dr, muška ekipa nogomet, muška ekipa atletika) i u ukupnom poretku svih sportova bronca za žene ekipno, iako Hrvatska nije imala svoje predstavnike u drugim sportovima kao što su košarka, odbojka, tenis, itd.
Sve zemlje učesnice su uz poruku za prijateljstvom i mirom u svijetu koju sportaši prenose, posadili kao trajnu uspomenu na igre, 26 stabla maslina kao trajni simbol sportskog druženja. Muška streljačka ekipa IPA Međimurje osvojila je šesto mjesto u disciplini zračni pištolj!
Na ceremoniji zatvaranja igri, predsjednica Sekcije Crna Gora, Biljana Dulović čestitala je međimurskim natjecateljima na uspjesima.
U pratnji natjecatelja bio je Miljenko Krušelj, policijski službenik za stručno usavršavanje u PU međimurskoj, koji je imao više stručnih posjeta i sudjelovao u predavanjima vezanima na edukaciju policijskih službenika. Za prezentaciju kluba i logistiku bili su zaduženi predsjednik kluba IPA Međimurje, Darko Dragičević i član Zvonimir Strahija, koji je ujedno iskoristio priliku za promidžbom prvog policijskom moto susreta u Hrvatskoj, koji se održava od 25.-29.05.2022. godine u Čakovcu.
Slijedeće Svjetske policijske igre bit će održane u Rumunjskoj te se nadamo sudjelovanju ekipe iz Međimurja i postizanju još boljih rezultata.
Darko Dragičević, pred. IPA Međimurje 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja