medjimurjepress@gmail.com

Suradnja čakovečkih policajaca i građana

Četvrtak, 4. srpnja 2019. godine

KRAĐA

U Čakovcu iz haustora stambene zgrade ukraden moped

U srijedu, 3. srpnja 2019. godine između ponoći i 7 sati, u Čakovcu iz haustora stambene zgrade u Strossmayerovoj ulici, nepoznati počinitelj ukrao je zaključani moped (tzv. „skuter“), marke „Longjia LJ 50 QT“, čakovečke registarske oznake, bijele boje, proizveden 2016. godine.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Mole se građani koji raspolažu s korisnim informacijama o ovoj krađi da se jave u najbližu policijsku postaju ili nazovu na broj telefona policije 192 ili dostave obavijest na adresu e-pošte: medjimurska@policija.hr

POKUŠAJ TEŠKE KRAĐE

Čakovečki policajci u suradnji s građanima spriječili provalnika u dovršenju kaznenog djela

Jučer, 4. srpnja 2019. godine u 14 sati i 54 minute u Kuršancu, Glavnoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Čakovec spriječili su 34-godišnjaka u dovršenju kaznenog djela teške krađe. Naime, Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske, nekoliko minuta ranije zaprimio je telefonsku dojavu da je u tijeku provala u obiteljsku kuću te je na mjesto događaja upućena policijska ophodnja. Počinitelj je provalio u obiteljsku kuću, vlasništvo 84-godišnjakinje, ali nije uspio ništa ukrasti jer su ga preduhitrili policijski službenici. Uz primjenu sredstava prisile uhitili su provalnika i priveli ga na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 34-godišnjak s područja grada Varaždina počinio kazneno djelo teške krađe u pokušaju te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zahvaljujemo savjesnom građaninu na pravovremenoj dojavi. Suradnja građana i policije jedan je od osnovnih preduvjeta za stvaranje sigurnijeg društva.

RADOVAN GAČAL

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*