Međimurje Press
Policija

Svakodnevne krađe

Utorak, 10. ožujka 2020. godine

KRAĐE

  1. Dvojica mladića osumnjičena za krađu motorne pile i raznog tesarskog alata

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 21-godišnjak s područja općine Pribislavec i maloljetnik s područja Međimurske županije, počinili kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se da u ponedjeljak, 9. ožujka 2020. godine oko 18 sati u Čakovcu, Svetojelenskoj cesti, iz parkirane auto prikolice priključene na osobni automobil, ukrali motornu pilu i torbu ispunjenu tesarskim alatom.

Materijalna šteta počinjena opisanim kaznenih djelom procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su ukradene predmete te ih vratili vlasniku.

Uz kaznenu prijavu 21-godišnji osumnjičenik predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok će se prema maloljetnom osumnjičeniku dostaviti kaznena prijava u redovnom postupku.

  1. Osumnjičeni za krađu kasice s dobrovoljnim prilozima

U ponedjeljak, 9. ožujka 2020. godine oko 11 sati u Čakovcu, Uskoj ulici, dvojica nepoznatih počinitelja s police u prostoriji javnog WC-a ukrali su PVC kasicu s dobrovoljnim prilozima namijenjenim udruzi slijepih osoba. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Nedaleko mjesta događaja, na ulici pronađena je PVC kasica i rasute kovanice koje su izuzete očevidom i vraćene predstavnici udruge.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 33-godišnjak i 20-godišnjak, obojica s područja općine Pribislavec, počinili prethodno opisano kazneno djelo krađe.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

      3. Osumnjičen za krađu novčanika iz garderobnih prostorija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 42-godišnjak s područja grada Zagreba, počinio kaznena djela krađe i računalne prijevare.

Naime, sumnja se da je u ponedjeljak, 10. veljače 2020. godine oko podneva u Čakovcu, Trgu Republike, iz skladišnog prostora i kancelarije ukrao nekoliko novčanika u kojima su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i novac, vlasništvo djelatnica trgovine mješovitom robom. Ujedno, pomoću jedne od ukradenih kartica te pripadajućeg PIN-a, a kojeg je pronašao u ukradenom novčaniku, na bankomatu je podigao novac.

Ukupna materijalna šteta počinjena opisanim kaznenim djelima procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

(Radovan GAČAL)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja