Tandem, jedan 19, a drugi 50 godina, pljačkao na Plešivici

DOPUNA INFORMACIJE ZA TEŠKU KRAĐU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 19-godišnjak s područja općine Mursko Središće i 50-godišnjak s područja općine Selnica počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, između 22. i 25. studenoga u Plešivici, provalili su u vikendicu vlasništvo 62-godišnjaka, odakle su potom ukrao razni alat, trimer, CD player, električnu pilu, prijemnik digitalnog TV signala, razna alkoholna pića te razne prehrambene proizvode (suho meso, začine za hranu i sl.). Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće, pretražili su obiteljske kuće kojima se koriste osumnjičenici te su tom prilikom pronašli i oduzeli dio ukradenih predmeta.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

TEŠKA KRAĐA

  • U nedjelju, 29. studenoga oko 15 sati u Pribislavcu, Kaštelskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u dječji vrtić, vlasništvo Općine Pribislavec, odakle je ukrao DVD player te razni električni alat.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

  • Danas, 30. studenoga oko jedan sat poslije ponoći u Selnici, Frankopanskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 80-godišnjaka, nakon čega se aktiviralo zvučno upozorenje protuprovalnog alarma te se počinitelj udaljio u nepoznatom smjeru. Prilikom provale nastala je materijalna šteta, dok počinitelj nije uspio ništa ukrasti iz kuće.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

Između 17. i 27. studenoga u Domašincu, ulici Vladimira Nazora, nepoznati počinitelj iz nezaključane obiteljske kuće, vlasništvo 74-godišnjakinje, ukrao je novac, razne odjevne predmete i slatkiše.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJA

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, sve s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
  • nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,
  • nepropisno mimoilaženje, jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, tri prometne nesreće te
  • ostale greške, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača osobnih automobila, a najveća koncentracija u iznosu od 1,05 promila, utvrđena je kod 32-godišnjeg vozača, sudionika prometne nesreće s materijalnom štetom, koja se dogodila u nedjelju, 29. studenoga u Čakovcu.

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*