Teške krađe, prometne nesreće, 109 prekršaja za Martinje…

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet teških krađa i četiri krađe.

Izdvajamo: 

 • TEŠKA KRAĐA
 • U noći s 9 na 10. studenoga u Donjoj Dubravi, Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj provalio je u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka odakle je ukrao profesionalne strojeve vrijednosti više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 • Između 25. listopada i 8. studenoga u Čakovcu, Ulici Ivana Gorana Kovačića, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari i ukrao peć na kruta goriva te razne odjevne predmete.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetka tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 • KRAĐA

Između 31. listopada  i 6. studenoga u Murskom Središću, Ulici Sitnice, nepoznati počinitelj iz obiteljske kuće ukrao je razni nakit vrijednosti više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

DOPUNA INFORMACIJE ZA TEŠKU KRAĐU 

            Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnjak s područja općine Pribislavec počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, između 8. travnja i 7. studenoga ove godine u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, provalio je u skladište privatnog poduzeća gdje je ukrao profesionalne strojeve vrijednosti više tisuća kuna.

Ukradeni predmeti oduzeti su i vraćeni vlasniku.

Protiv osumnjičenika dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.    

PROMETNA NESREĆA

U nedjelju, 12. studenoga oko 19.35 sati u Pribislavcu, Ulici braće Radić, dogodila se je prometna nesreća u kojoj 44-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka upravljajući prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste. Zbog toga je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom te prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljala 21-godišnja vozačica.

Vozilom hitne pomoći 44-godišnji vozač i 37-godišnji putnik iz njegovog vozila  prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovcu gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da je putnik lakše a vozač teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju. Naknadno, liječničku pomoć zatražila je 21-godišnja vozačica te je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

U vremenu od 19.50 do 21.25 sati zbog prometne nesreće dio Ulice braće Radić bilo je zatvoren za promet vozila, te se odvijao obilaznim ulicama.

Protiv 44-godišnjeg vozača podnijet će se Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama 44-godišnji vozač osobnog automobila teško je ozlijeđen, a 21-godišnja vozačica osobnog automobila i 37-godišnji putnik lakše ozlijeđeni.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

 • nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
 • nepoštivanje prednosti prolaza – jedna prometna nesreća,
 • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
 • ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu u količini od 1,06 grama po kilogramu utvrđena je kod 55-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je prouzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom, koja se dogodila u subotu 11. studenoga u Lopatincu.

DOPUNA INFORMACIJE  

Rezultati pojačanih aktivnosti povodom “Martinja”

Proteklog vikenda (od 10. do 13. studenoga) povodom obilježavanja „Martinja“ policijski službenici Policijske uprave međimurske u suradnji sa policijskim službenicima Mobilne jedinice prometne policije poduzimali su pojačane aktivnosti s ciljem sprečavanja prometnih nesreća i njihovih najtežih posljedica, te povećanja ukupne razine sigurnosti cestovnog prometa.

Tijekom ovih aktivnosti ukupno je utvrđeno 109 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i to:

 • 28 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,
 • od 0,50 do 1,00 grama po kilogramu – 11 prekršaja,
 • od 1,00 do 1,50 grama po kilogramu – devet prekršaja,
 • iznad 1,50 grama po kilogramu – osam prekršaja,
 • 24 prekršaja nepropisne brzine,
 • dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, te
 • 55 ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,30 grama po kilogramu utvrđena je u petak, 10. studenoga u Murskom Središću, kod 37-godišnjeg vozača osobnog automobila.

(Nenad Risek)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*