Međimurje Press
Policija

Teške tjelesne ozlijede

Dani vikenda, 1., 2. i 3. siječnja 2019. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je osam krađa od čega tri, gdje je počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna te tri teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

Provala u spremište

Između 28. studenoga protekle godine i 2. veljače u Prelogu, Ulici Dragutina Antoleka Orešeka, nepoznati počinitelj je provalio u spremište te ukrao naplatke za vozilo, alat i nekoliko paketa električne žice.

Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐE

Krađa iz spremišta

Između 1. prosinca protekle godine i 2. veljače u Čakovcu, Istarskoj ulici, nepoznati počinitelj je iz nezaključanog spremišta ukrao motornu pilu.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Krađa u ugostiteljskom objektu

U nedjelju, 3. veljače u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj je u ugostiteljskom objektu sa stola ukrao mobitel.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA

Ozlijeđena pješakinja

U petak, 1. veljače oko 6,35 sati u Čakovcu, Vukovarskoj ulici, vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja općine Pribislavec, obilježenom pješačkom prijelazu nije se približavala sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake. Zbog toga je vozilom udarila u tijelo 19-godišnje pješakinje sa šireg područja općine Sveti Martin na Muri, a koja je započela prelaziti kolnik Vukovarske ulice.

Uslijed udara pješakinja je podignuta na vozilo nakon čega je preko istog pala na kolnik.

Vozilom hitne pomoći pješakinja je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec te će se po utvrđivanju ozljeda kvalificirati događaj.

TEŠKE TJELESNE OZLJEDE

Skupina narušavala javni red i mir u kojem je osoba teže ozlijeđena

U nedjelju, 3. veljače oko 1 sat u Kuršancu, Varaždinskoj ulici, više osoba je narušavalo javni red i mir kada je 21-godišnjak ozlijedio 19-godišnjaka te mu nanio tešku tjelesnu ozljedu.

Pregledom u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je da je 19-godišnjak zadobio tešku tjelesnu ozljedu, dok su kod još dva sudionika utvrđene tjelesne ozljede.

Protiv 21-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, dok će se protiv svih ostalih sudionika podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja Zakona protiv narušavanja javnog reda i mira, Općinskom sudu u Čakovcu, Prekršajnom odjelu.

INFORMACIJE

 1. Prometne nesreće tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća i to prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

 • neprilagođena i nepropisna brzina, tri prometne nesreće,
 • nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,
 • nepropisno mimoilaženje, jedna prometna nesreća,
 • ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda nije utvrđena.

 1. Najava obilježavanja obljetnice pogibije Željka Murka

Uutorak, 12. veljače prigodnim programom obilježitiće se16. godišnjica tragične pogibije policijskog službenika Policijske uprave međimurske, Željka Murka.

U sklopu obilježavanja, u petak, 15. veljače s početkom u 11 sati u sportskoj dvorani Policijske uprave međimurske održati „Memorijalni malonogometni turnir Željko Murk“.

Nakon toga će se u subotu, 16. veljače s početkom u 10 sati kod jezera na rijeci Dravi u Gornjem Kuršancu održati „Memorijalna utrka Željko Murk“.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA 16. GODIŠNJICE POGIBIJE ŽELJKA MURKA

UTORAK, 12. veljače 2019. godine

 • 8.00 sati – polaganje vijenca i paljenje svijeća na mjestu pogibije – predstavnici Postaje prometne policije Čakovec

– 11.00 sati -polaganje vijenca na čakovečkom groblju

– delegacija Policijske uprave međimurske, delegacije Grada Čakovca, Županije Međimurske, Mjesnog odbora Mihovljan, UDVDR RH-e i DVD-a Mihovljan

 • 11.15 sati – polaganje vijenca uz Spomen ploču na Društvenom domu u Mihovljanu
 • 11.20 sati – komemorativni skup u Društvenom domu Mihovljan, u prisustvu uzvanika i članova obitelji pokojnog Željka Murka.

PETAK, 15. veljače 2019. godine

 • 11.00 sati – „Memorijalni malonogometni turnir Željko Murk“, u sportskoj dvorani Policijske uprave međimurske – u organizaciji PU međimurske, IPA-e Međimurje – Čakovec, Grad Čakovec i Mjesni odbor Mihovljan

SUBOTA, 16. veljače 2019. godine

 • 10.00 sati – „Memorijalna utrka Željko Murk“, kod jezera na rijeci Dravi u Gornjem Kuršancu – u organizaciji PU međimurske, IPA-e Međimurje – Čakovec, UHVIDR-e Čakovec i Atletskog kluba Međimurje – Čakovec

Pozivamo građane i medije na utrku te ostala događanja kako bi dostojno obilježili ovu obljetnicu.

NENAD RISEK

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja