Međimurje Press
Policija

Trenažna vožnja međimurskih policajaca

Devet policijskih službenika na prometnom vježbalištu i na prometnicama Međimurske županije odradili obuku i trenažnu vožnju

U utorak, 17. ožujka 2020. godine policijski službenici, prometni motociklisti svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske, na prometnom vježbalištu i prometnicama Međimurske županije odradili su obuku i trenažnu vožnju službenim motociklima.

Policijski kapelan policijske kapelanije Sv. Franjo Asiški za područje Policijske uprave međimurske, vlč. Vjekoslav Vidaček prije same vožnje blagoslovio je policijske službenike i motocikle te im zaželio sigurnu vožnju uz poruku da prvenstveno u prometu budu pomoć i potpora drugim sudionicima uz savjesno i odgovorno obavljanje policijskih zadaća.

Tijekom ove tradicionalne trenažne vožnje policijski službenici na prometnom vježbalištu simulirali su što realnije situacije s kojima se motociklisti inače susreću u prometu, tzv. slalom vožnja, vožnja u krug, osmica, pravilno kretanje i zaustavljanje te silazak s motocikla, kao i druge slične radnje.

„Potrebno je naglasiti kako bi se prioritetno motociklisti, a potom i drugi sudionici u prometu trebali pripremiti za početak motociklističke sezone. Od iznimne je važnosti da svi zajedno poštuju prometna pravila, kako bi se izbjegle najštetnije posljedice, tj. stradavanje u prometnim nesrećama“ – naglasio je načelnik Postaje prometne policije Siniša Šajnović.

Nastupanjem povoljnih vremenskih uvjeta očekuje se povećan broj vozača mopeda i motocikala, pa policija upućuje apel vozačima da poštuju prometne propise, posebno one koje se odnose na nepropisnu i neprilagođenu brzinu, nošenje zaštitne opreme, odnosno korištenje propisane homologirane zaštitne kacige.

Također ističemo važnost tehničke ispravnosti motocikla i mopeda te savjetujemo vozače da ne precjenjuju vlastite sposobnosti i podcjenjuju opasnosti koje ih čekaju na cesti.

Foto: Pu međimurska

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja