Trovanje plinom

Ponedjeljak, utorak i srijeda, 24., 25. i 26. prosinca 2018. godine

TEŠKE KRAĐE

Provale u kuće

1) Između 21. i 24. prosinca, u Čakovcu, Ulici Josipa Bedekovića, nepoznati počinitelj je provalio u kuću, odakle je ukrao nakit.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

2) U utorak, 25. prosinca, u Donjem Mihaljevcu, Ulici maršala Tita, nepoznati počinitelj je provalio u kuću, odakle je ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA-DOPUNA INFORMACIJA

Teže ozlijeđeni sudionici prometne nesreće

U ponedjeljak, 24. prosinca, zaprimljene su prijave ozljeda Županijske bolnice Čakovec za putnike 40-godišnjaka i 24-godišnjakinju iz koje je vidljivo da su zadobili teške tjelesne ozljede. Ranije je zaprimljena prijava za 20-godišnjeg vozača koji je zadobio teške tjelesne ozljede.

Podsjećamo da u srijedu, 28. studenoga u 21,50 sati u Belici, Ulici braće Radić vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 20-godišnjak sa šireg područja općine Donji Kraljevec, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i vidljivosti ceste. Zbog toga je u zavoju vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udario u osobni automobil švicarskih nacionalnih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljala 26-godišnjakinja s područja općine Pribislavec.

Nakon udara osobni automobil švicarskih nacionalnih oznaka odbačen je izvan kolnika, gdje je udario u prometnu opremu ceste, a potom u ukrasno drveće.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su 20-godišnji vozač i putnici iz vozila švicarskih nacionalnih oznaka, 24-godišnjakinja i 40-godišnjak s područja općine Šenkovec, gdje su zadržani na liječenju.

Protiv 20-godišnjeg vozača će se podnijeti kaznena prijava zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA

Sišao van kolnika

U utorak, 25. prosinca, 20 minuta iza ponoći, između Žiškovca i Štrukovca, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 55-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, upravljajući kada je u krvi imao prisutno 1,50 g/kg alkohola, zbog neprilagođene brzine kretanja u zavoju izgubio je nadzor nad upravljanjem automobilom te sišao izvan kolnika niz kosinu cestovnog jarka, a u nastavku kretanja vozilom je udario u stablo, nakon čega se vozilo prevrnulo.

Vozač je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede naknadno kvalificirati.

TROVANJE PLINOM

Trovanje ugljičnim monoksidom

U utorak, 25. prosinca oko 19 sati u Donjem Mihaljevcu, u kupaonici obiteljske kuće, 20-godišnjakinji je pozlilo. Prevezena je vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da se radi o trovanju ugljičnim monoksidom te je zadržana na liječenju, dok ozljede za sada nisu utvrđene.

Na mjesto događaja izašli djelatnici tvrtke “Međimurje plin” koji su zatvorili glavni dovod plina, dok su djelatnici te tvrtke, u srijedu, 26. prosinca u jutarnjim satima izvršili dodatna ispitivanja plinskih instalacija i utvrdili kako je došlo do povratka dimovodnih plinova i stvaranje monoksida kao nedostatka kisika. Nadalje je utvrđeno da nije bilo istjecanje plina dok je plinsko trošilo, bojler, zapečaćen dok se ne otklone utvrđeni nedostaci.

Apeliramo na građane da redovito servisiraju plinska trošila sa ovlaštenim serviserima, posebice ona koja se nalaze u manjim prostorijama, kupaonicama i slično, gdje borave ukućani, a dakako bi bilo poželjno da u potpunosti ne zatvaraju dovod svježeg zraka u te prostorije kada u njima borave. Također bi bilo dobro da razmisle o premještanju takvih plinskih trošila u neke druge prostorije u kojima se ne zadržavaju.

(Nenad Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*