Međimurje Press
Policija

U Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Pribislavcu provedena četvrta komponenta preventivnog projekta „Imam izbor“

Kroz interaktivnu radionicu učenici su upoznati s potencijalno opasnim situacijama koje upućuju na moguće trgovanje ljudima

U četvrtak, 10. ožujka 2022. godine u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pribislavec policijski službenik za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske za učenike petih razreda održao je četvrtu komponentu preventivnog projekta „Imam izbor“.

Učenicima je na zanimljiv način predstavio komponentu pod nazivom „U dućanu gdje se trguje ljudima, ja ne kupujem!“. Kroz interaktivnu radionicu upoznati su s potencijalno opasnim situacijama koje upućuju na moguće trgovanje ljudima kako bi razvili pozitivan, ali i kritički odnos prema nepoznatim osobama i nepoznatim situacijama.

U sklopu nacionalne preventivne kampanje pod nazivom „Dvije djevojčice“ koja je usmjerena na prevenciju trgovanja ljudima, tijekom radionice učenicima je prezentiran kratki animirani film istoimenog naziva koji prati priču dviju djevojaka koje su okrutno prevarene od ljudi koje su poznavale i kojima su vjerovale, a doveli su ih u lanac trgovine ljudima.

Učenici su pokazali veliki interes za navedenu temu, ali i veliko znanje o mogućim opasnim situacijama te mjerama kako da se zaštite.

Marina Soldat

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja