medjimurjepress@gmail.com

U Paragu oduzeta automatska puška 28-godišnjaku

Četvrtak, 7. lipnja 2018. godine.

KRAĐA

U noći s 5. na 6. lipnja u Čakovcu, na parkiralištu u Zrinsko-frankopanskoj ulici, nepoznati počinitelj je iz nezaključanog osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka ukrao tablet s pripadajućom informatičkom opremom vrijednosti više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJE

  1. Smrtno stradao vozač osobnog automobila

U četvrtak, 7. lipnja oko 15,50 sati u Selnici, Čakovečkoj ulici, 59-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, u zavoju je vozilom sišao izvan kolnika, gdje je udario u prometnu opremu ceste, a potom u metalnu ogradu mosta, dok je u nastavku kretanja udario u stablo i sišao u kosinu potoka.

Na mjesto događaja izašla je hitna pomoć te utvrdila da je vozač, na nažalost, preminuo na mjestu prometne nesreće.

Tijelo preminulog vozača prevezeno je na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje će se provesti obdukcija.

U vremenu od 16,30 do 18,55 sati dio kolnika između Selnice i Svetog Martina na Muri bio je zatvoren za sav promet te se je odvijao obilaznim pravcima.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja slijedi nadopuna događaja.

  1. Akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga“

Podsjećamo građane da u razdoblju od 4. do 10. lipnja, sve policijske postaje Policijske uprave međimurske kroz redovnu službu pojačano provode nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Ova akcija usklađena je sa akcijama Europske unije za 2018. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, dok će se ciljana akcija provoditi tijekom noći s 9. na 10. lipnja u vremenu od 23 do 5 sati u suradnji sa Policijskom upravom varaždinskom.

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI

Posjedovao automatsku pušku

U četvrtak, 7. lipnja u jutarnjim satima u Paragu, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi 28-godišnjak.

Prilikom pretrage pronađena je i oduzeta automatska puška sa preklopnim kundakom “M-70” cal.7,62 mm s pripadajućim spremnikom te 70-tak komada streljiva.

Zbog počinjenja kaznenog djela “nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”, protiv 28-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

NAPOMENA:

Fotografija oduzete puške i streljiva se nalazi u privitku elektroničke pošte.

OBAVIJEST

Uništen duhan iz više kaznenih djela

Policijski službenici Policijske uprave međimurske, na prostoru kompostane trgovačkog društva u Prelogu sukladno pravomoćnim rješenjima Općinskog suda u Čakovcu, komisijski su uništili veću količinu duhana.

(Nenad Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*