Međimurje Press
Policija

U Paragu što glasnije to efikasnije –

Ponedjeljak, 27. srpnja 2020. godine

TEŠKA KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Osumnjičen (27) za provalu u obiteljsku kuću u Čakovcu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 27-godišnjak s područja općine Mala Subotica, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se da je sredinom rujna 2018. godine u Čakovcu, Mihovljanskoj ulici, provalio u obiteljsku kuću te potom iz nekoliko prostorija ukrao razni nakit.

Materijalna šteta prema izjavi 54-godišnje vlasnice procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Protiv 27-godišnjeg osumnjičenika dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

NARUŠAVANJE JAVNOG REDA I MIRA

Parag – 26-godišnjak narušavao javni red i mir puštanjem glasne glazbe

Jučer, 27. srpnja 2020. godine nešto poslije 16 sati u Paragu, pod utjecajem alkohola od 1,23 promila, 26-godišnjak je narušavao javni red i mir reproduciranjem glasne glazbe putem prijenosnog zvučnika s ugrađenim pojačalom.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec od počinitelja oduzeli su zvučnik te ga uhitili i priveli na kriminalističko istraživanje.

Protiv okrivljenika zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Mađarski državljanin (24) prilikom graniče kontrole predao marihuanu

Jučer, 27. srpnja 2020. godine u 12 sati i 40 minuta na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan II, na ulazu u Republiku Hrvatsku iz Mađarske, Citroen Jumperom, mađarskih nacionalnih oznaka, graničnoj kontroli pristupio je 24-godišnji mađarski državljanin.

Prilikom pregleda prtljage i vozila u cilju sprečavanja krijumčarenja droge preko državne granice, policijskim službenicima dragovoljno je predao tri grama marihuane.

Policijski službenici Policijske postaje Prelog oduzeli su drogu, dok je 24-godišnji mađarski državljanin prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, izricanjem novčane kazne u iznosu 5.000 kuna. Okrivljeni je odmah platio dvije trećine izrečene novčane kazne te mu je dozvoljen ulazak u Republiku Hrvatsku.

Danijela Turk 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja