Međimurje Press
Policija

U Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu građani dragovoljno predali oružje i streljivo

Na informativnim punktovima građani su preloškim i čakovečkim preventivcima dragovoljno predali ukupno 291 komad streljiva različitih kalibara, dvije automatske puške, tri spremnika za automatsku pušku, pištolj i zračnu pušku


I nadalje u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta je suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje “Manje oružja, manje tragedija”.

Tako su prošlog petka i subote (26. i 27. veljače 2021.), policijski službenici Policijskih postaja Prelog i Čakovec uspostavili informativne punktove u Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu, kako bi se mještanima tih naselja omogućila dragovoljna predaja oružja, streljiva i dr. minsko-eksplozivna sredstva.

Brojni građani prihvatili su poziv preloških i čakovečkih policajaca te su dragovoljno predali ukupno 291 komad streljiva različitih kalibara, dvije automatske puške (Crvena Zastava, model M-70, tzv. “kalašnjikov”), tri spremnika za automatsku pušku, pištolj (Walther 9 mm) i zračnu pušku.

Predano oružja pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstva.

Pu međimurska

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja