Međimurje Press
Policija

U Policijskoj upravi međimurskoj sakupljeno stotinjak kilograma plastičnih čepova

U proteklih nepunih osam mjeseci  zaposlenici i umirovljeni djelatnici Policijske uprave međimurske, ali ostalih građani koji su se priključili ovoj hvale vrijednoj akciji, prikupili su veliku količinu plastičnih čepova

Zaposlenici Policijske uprave međimurske već petu godinu zaredom sudjeluju u humanitarnoj akciji sakupljanja plastičnim čepovima. Svake godine u nekoliko navrata velike količine sakupljenih čepova predaju se Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca (UOLL).

Tako su danas (1. srpnja, 2020.) u prostorijama Policijske uprave međimurske načelnik, Ivan Sokač i policijska službenica, Silvija Špicar inicijatorica ove akcije, primili su predsjednika Udruge oboljelih od leukemije i limfoma, Emila Vibovića te mu predali zavidnu količinu sakupljenih čepova.

U proteklih nepunih osam mjeseci  zaposlenici i umirovljeni djelatnici Policijske uprave međimurske, ali ostalih građani koji su se priključili ovoj hvale vrijednoj akciji, prikupili su stotinjak  kilograma čepova.

Načelnik Policijske uprave međimurske, Ivan Sokač naglasio je kako je ova humanitarna akcija pokrenuta 2015. te se svake godine sve više zaposlenika, ali ostalih građana priključuje dobrovoljnom sakupljanju čepova. Dodao je kako će se i nadalje je nastaviti s potporom humanitarnoj aktivnosti u sklopu akcije „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

Predsjednik UOLL-a, Emil Vibović zahvalio se na iskazanoj podršci u provođenju ove eko-humanitarne akcije. Ujedno, napomenuo je da kao građanin prati aktivnosti djelatnika Policijske uprave međimurske te je primijetio evidentno razvijenu i nadasve pohvalnu razinu svijesti za sudjelovanje u humanitarnim i ekološkim aktivnostima.

Sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo za članove Udruge oboljelih od leukemije i limfoma. U ovu akciju uistinu se mogu svi uključiti, jer sve što trebate učiniti, jeste prikupiti što više plastičnih čepova s boca. Mogu se sakupljati različiti ambalažni čepovi kao što su čepovi od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača…

Sakupljanjem plastičnih čepova možete pomoći djeci oboljeloj od leukemije i limfoma da nabave skupocjene lijekove.

U slučaju da tko želi više informacija o akciji ili samoj Udruzi ili se želi još aktivnije uključiti u rad Udruge, može slobodno u svako doba kontaktirati predsjednika Vibovića na broj 091/5088 486 ili posjetiti internetske stranice na društvenoj mreži „Facebook“.

Pozivamo sve građana i zaposlenike Policijske uprave međimurske da i nadalje vrijedno rade na zaštiti prirode, a time ujedno pomažu i najpotrebitijima.

Radovan GAČAL

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja