Međimurje Press
Policija

U polju između Belice i Palovca iz puške ručne izrade ustrijeljen srnjak

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI

U polju između Belice i Palovca iz puške ručne izrade ustrijeljen srnjak

Jučer, 4. lipnja 2020. godine u 20 sati i 42 minute Operativno-komunikacijski centar policije Policijske uprave međimurske zaprimio je dojavu građana iz koje proizlazi da nekoliko osoba u polju između Belice i Palovca iz vatrenog oružja puca prema divljači.

Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 49-godišnjak s područja općine Mala Subotica, jučer oko 20 sati i 30 minuta u poljskom predjelu između Belice i Palovec, iz puške ručne izrade ustrijelio srnjaka te ga potom traktorom prevezao na adresu svog prebivališta.

Tijekom očevida policijski službenici izuzeli su ustrijeljenog srnjaka, pušku ručne izrade te zračnu pušku, dok je 49-godišnjak dobrovoljno predao još jednu zračnu pušku koja je također, oduzeta. Nakon očevida ustrijeljenu divljač preuzeo je lovnik lokalnog lovačkog društva.

Policijski službenici uhitili su 49-godišnjaka i priveli ga u policijsku postaju.

Ujedno, utvrđeno je kako 49-godišnjak nije u zakonskom roku prijavio oružje C kategorije (zračne puške), nadležnom tijelu radi izdavanja potvrde o prijavljivanju oružja te je time počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanima. Protiv okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Zahvaljujemo građaninu na pravovremenoj dojavi koja je uvelike doprinijela uspješnom otkrivanju počinitelja.

INFORMACIJA

Najava akcije „Alkohol“

U subotu, 6. lipnja 2020. godine od 16 do 24 sati policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policajke uprave međimurske provest će aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol.Akcija je usmjerena prvenstveno na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga. Ujedno, tijekom akcije utvrđivat će se prekršaji upravljanja vozilom nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom. Također, policijsko postupanje bit će usmjereno na suzbijanje svakog grubog kršenja prometne discipline, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja. 

Radovan GAČAL

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja