Međimurje Press
Policija

U Prelogu sa zgrade škole ukradena nadzorna kamera, u Svetoj Mariji stabla bagrema!

KRAĐE

U Prelogu sa zgrade škole ukradena nadzorna kamera

Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u subotu, 12. studenoga ove godine, nešto poslije ponoći u Prelogu, sa zgrade škole na Trgu bana Jelačića, nepoznati počinitelj demontirao i potom ukrao nadzornu kameru.

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz šume kod Svete Marije ukradena stabla bagrema

Između 23. listopada i 16. studenoga 2022. godine u šumskom predjelu znanom “Fojsak”, nedaleko Svete Marije, nepoznati počinitelj motornom je pilom porušio i potom ukrao više stabala bagrema, vlasništvo 87-godišnjakinje.

Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJA

Najava preventivno-represivne akcije „Pješaci i vozači bicikla oprez!

Sutra (srijeda), 23. studenoga od 8 do 13 sati na području Policijske uprave međimurske provest će se preventivno-represivne aktivnosti iz akcije „Pješaci i vozači bicikla oprez!“.

S obzirom na smrtno stradavanje vozača bicikla u 2021. i 2022. godini te pješaka u 2022. godini, osnovni cilj akcije je pojačanim nadzorom spomenute kategorije sudionika povećati njihovu sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest o potrebi, ali i zakonskoj osnovi obilježavanja pješaka i biciklista reflektirajućim materijama.

Tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se pravilnom i propisnom kretanju pješaka i biciklista te označavanju reflektirajućim materijama.

U sklopu najavljenih aktivnosti na Trgu bana Jelačića u Čakovcu u suradnji s Autoklubom Čakovec od 9 do 10 sati provest će se preventivne aktivnosti na prigodno postavljenom poligonu koji će simulirati stvarne uvijete u cestovnom prometu. Ovaj poligon namijenjen je obuci, ponajprije djece s ciljem usvajanja najosnovnijih pravila kretanja u cestovnom prometu u svojstvu pješaka i biciklista. Ujedno, tijekom spomenutih preventivnih aktivnosti na Trgu bana Jelačića bit će postavljen informativni punkt uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije, na kojem će se dijeliti edukativno-promidžbeni materijali.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja