Međimurje Press
Policija

U Svetom Urbanu 68-godišnjak dragovoljno predao ručnu bombu!

U utorak, 23. kolovoza 2022. godine u Svetom Urbanu, prilikom čišćenja podrumskih prostorija obiteljske kuće, 68-godišnjak je pronašao ručnu bombu.

Na mjesto pronalaska bombe upućeni su policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće, koji su osigurali mjesto događaja do dolaska policijskog službenika protueksplozijske zaštite.

Nakon dolaska policijski službenik protueksplozijske zaštite s mjesta pronalaska izuzeo je ručnu  bombu  M-75 te ju pohranio u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

I nadalje pozivamo gađane, ako u svojim domovima posjeduju bilo kakva eksplozivna sredstva, oružje, streljivo i sl., mogu ih dragovoljno i bez sankcija predati pozivom na broj telefona 192. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici koji će preuzeti takva sredstva, uz zajamčenu anonimnost i diskreciju.

Građani koji dragovoljno predaju oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije, dok dragovoljna predaja nije vremenski ograničena.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja