medjimurjepress@gmail.com

Uhićen 30-godišnji vozač

Utorak, 10. rujna 2019. godine.

TEŠKA KRAĐA

Gornji Kuršanec – provala u obiteljsku kuću

U ponedjeljak, 9. rujna 2019. godine, nešto prije ponoći u Gornjem Kuršancu, Radničkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 46-godišnjakinje, odakle je ukrao novac, bankovne kartice i razne osobne dokumente.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA

Iz otključane kuće u Domašincu ukrao nakit

Jučer, 10. rujna 2019. godine u poslijepodnevnim satima u Domašincu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj kroz otključana stražnja vrata ušao je u prostorije obiteljske kuće, vlasništvo 44-godišnjakinje, odakle je ukrao razni nakit

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o prometu na cestama uhićen 30-godišnji vozač

Jučer, 10. rujna 2019. godine, 45 minuta nakon ponoći u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici, policijski službenici Interventne jedinice policije, prilikom nadzora cestovnog prometa pokušali su zaustaviti osobni automobil VW Golf, varaždinskih registarskih oznaka.

Vozač automobila nije postupio prema upućenim zahtjevima policijskih službenika da se zaustavi, već je nastavio sa vožnjom. Nakon što je ipak vozilo zaustavio, 30-godišnji vozač pokušao je nastaviti vožnju, ali je uz primjenu sredstava prisile u tome spriječen te je potom temeljem odredbi Prekršajnog zakona, uhićen.

Pregledom automobila pronađena su razna alkoholna pića i slatkiši, koji su zbog sumnje da su pribavljeni počinjenjem kaznenog djela, privremeno oduzeti te se kriminalistička istraživanja nastavljaju.

Protiv 30-godišnjeg vozača s područja grada Đurđevca (Koprivničko-križevačka županija) podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel). Za prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1 do 1,5 promila, Zakon o sigurnosti prometa na cestama predviđa novčanu kaznu u iznosu od 5.000 do 15.000 kuna, za prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita) predviđena je novčana kazna od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana te za prekršaj nepostupanja po znaku policijskog službenika predviđena je novčana kazna u iznosu od 3.000 do 7.000 kuna. Ujedno, u konkretnom slučaju za 30-godišnjeg vozača (povratnik u počinjenju spomenutih prekršaja) u optužnom prijedlogu predloženo je da mu nadležni sud izrekne zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od 12 mjeseci. Zaštitna mjera primijenit će se kada vozač stekne pravo na upravljanje motornim vozilima „B“ kategorije (položi vozački ispit).

Radovan Gačal

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*