Međimurje Press
Policija

Uhićen jedan od razbojnika

Dani vikenda, 24., 25. i 26. svibnja 2019. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je osam krađa od kojih šest s nastalom materijalnom štetom do tisuću kuna te jedna teška krađa.

Izdvajamo tešku krađu:

Provala u obiteljsku kuću u Grkaveščaku

Između 2. i 25. svibnja 2019. godine u Grkaveščaku, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao razno posuđe i pokućstvo te električnu bušilicu.

Materijalna šteta procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđen 38-godišnji vozač osobnog automobila. Nesreća se dogodila u petak, 24. svibnja 2019. godine oko 23:30 sati u Murskom Središću, ulici Matije Gupca. U šest nesreća nastala je materijalna šteta, dok za jednu nesreću još uvijek nije poznata težina ozljeda jednog od sudionika.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

U dvije prometne nesreće radilo se o nepropisnoj, odnosno neprilagođenoj brzini. Također, u dvije nesreće vozači su nepropisno pretjecali, odnosno obilazili vozila. Nadalje, u dvije prometne nesreće vozači su se kretali na nepropisnoj udaljenosti, dok se u jednoj nesreći radilo o nepoštivanju prednosti prolaska.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod trojice vozača, a najveća koncentracija od 2,12 promila utvrđena je kod 43-godišnjeg vozača osobnog automobila. Alkoholizirani vozač u nedjelju, 26. svibnja 2019. godine nešto poslije ponoći u Goričanu na raskrižju Glavne i Murske ulice skrivio je nesreću s nastalom materijalnom štetom.

POŽARI NA OTVORENOM PROSTORU

Požar na deponiji smeća u Totovcu

U subotu, 25. svibnja 2019. godine oko 16:40 sati na odlagalištu smeća nedaleko Totovca, na deponiji mješovitog komunalnog otpada došlo je do požara, koji se ubrzo proširio na deponij plastičnog otpada. U požaru je u potpunosti izgorjelo oko 2.700 tona balirane plastike, i to na površini veličine oko 50×20 metara. U gašenju požara sudjelovali su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i članovi okolnih dobrovoljnih vatrogasnih društava. Nakon što je požar ugašen požarište je sanirano.

U požaru nitko nije ozlijeđen te nije došlo do ugrožavanja zdravlja ljudi i okoliša. Visina materijalne štete za sada nije poznata.

Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem, kao i provedenim očevidom na mjestu događaja u kojem je sudjelovao inspektor zaštite od požara, utvrđeno je da je požar izbio zbog samozapaljenja otpada nataloženog dugogodišnjim odlaganjem raznog smeća.

O događaju podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

RAZBOJNIŠTVO

Uhićen jedan od razbojnika

Jučer, 26. svibnja 2019. u kasnim večernjim satima na ulici u Paragu počinjeno je razbojništvo nad 68-godišnjakom. Nekoliko nepoznatih muškaraca fizički je nasrnulo na oštećenog te nakon što su ga srušili na tlo, jedan od napadača ukrao mu je novčanik s nekoliko desetaka tisuća kuna.

U događaju 68-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec jedan od napadača, 19-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće, pronađen je i uhićen te priveden na kriminalističko istraživanja. Policija i nadalje intenzivno traga za preostalim napadačima.

INFORMACIJA

  1. PU međimurska pobjednik tradicionalnih međunarodnih sportskih susreta

Prošlog petka (24. svibnja 2019.) na prekrasnim sportskim terenima „DG Sport&Hotel Panorama“ u Prelogu održani su 26. tradicionalni međunarodni športski susret četiriju policijskih uprava. Iz Slovenije u europski grad sporta za 2019. godinu stigli su djelatnici policijskih uprava iz Maribora i Murske Sobote, a pridružili im su se kolegice i kolege iz Policijske uprave varaždinske te domaćini, djelatnici Policijske uprave međimurske.

Više na poveznici.

  1. Rezultati akcije „Alkohol“

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći s 25 na 26. svibnja 2019. godine od 23 do 5 sati proveli su akciju „Alkohol“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 11 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– pet prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

od 0,50 do 1,00 g/kg – dva prekršaja,

iznad 1,00 do 1,50 g/kg – dva prekršaja,

iznad 1,50 g/kg – jedan prekršaj;

– dva prekršaja nepropisne brzine kretanja (oba evidentirana prekršaja odnose na prekoračenje u naseljenom mjestu i to brzinom između 10 i 20 km/h većom od dopuštene);

– prekršaj nepropisne uporabe svjetala u prometu;

– prekršaj nepropisne uporabe mobitela;

– prekršaj upravljanja za vrijeme dok je vozačka dozvola oduzeta;

– te jedan ostali prekršaj.

Najveća koncentracija alkohola od 2,12 promila utvrđena je kod 43-godišnjeg vozača osobnog automobila.

RADOVAN GAČAL

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja