Međimurje Press
Policija

Uhićen vozač iz Podturna uz koncentraciju alkohola od 4,90 promila!

TEŠKA KRAĐA

U utorak, 28. ožujka u ranim poslijepodnevnim satima u Čakovcu, na šljunčanom parkiralištu u Preloškoj ulici, nepoznati počinitelj razbijanjem stakla na vozačevim vratima provalio je Hyundai Getz, varaždinskih registarskih oznaka, odakle je ukrao etui s dioptrijskih naočala te time 21-godišnju vlasnicu oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku. 

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU 

U nadzoru cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nedjelju, 26. ožujka 55 minuta nakon ponoći u Domašincu, Ulici Vladimira Nazora, zaustavili su kombi Volkswagen LT 35, koprivničkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnji vozač s područja općine Podturen.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 4,90 promila (izmjerena vrijednost umanjena je za 0,1 promila, odnosno za granicu dopuštene pogreške mjerenja) te je temeljem odredbi Prekršajnog zakona, uhićen. Osim utvrđenog prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola, vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu, kao ni osobnu iskaznicu.

Protiv okrivljenika zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici Prekršajnom sudu u Čakovcu podnijet će se optužni prijedlog.

Dobro je podsjetiti!

Alkohol je jedan od najčešćih uzroka stradavanja u cestovnom prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor, učinite to bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga izgubili zbog  nekoliko „čašica previše“. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik od prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za izazivanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila mogućnost  je 35 puta veća.

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sjedaju za upravljače svojih „limenih ljubimaca“.

DOPUNA INFORMACIJE – Pošteni građanin pronašao novac, traži se vlasnik

Jučer, 28. ožujka u prijepodnevnim satima u prostorijama Policijske uprave međimurske, 67-godišnjem vlasniku predan je novac kojeg je izgubio prije dva tjedna na području grada Čakovca. Pošteni nalaznik u ponedjeljak, 13. ožujka u Ulici Miroslava Magdalenića pronašao je 1.420 kuna te ih predao policijskim službenicima.

Maloljetnom mladiću koji je pronašao novac pripala je zakonom zagarantirana nalaznina.

(R.G.)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja